Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei. A könyv sajnos már kevés helyen kapható, de Krisztina blogjában, a http://tejutazas.blogspot.hu-n, rálelhetünk a folytatásra. Íme egy rendkívül egyszerű és finom spenótos tészta tőle.
Hozzávalók:
- 2 személyre:
- két marok friss spenót
- 8 zsenge fokhagymafej (az a még picike)
- 6 zsenge zöldhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek növényi főzőtejszín
- 2 ek reszelt pannóniasajt
- só, bors
- kifőzött tészta
Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei. A könyv sajnos már kevés helyen kapható, de Krisztina blogjában, a http://tejutazas.blogspot.hu-n, rálelhetünk a folytatásra. Íme egy rendkívül egyszerű és finom spenótos tészta tőle.
Elkészítés: