Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei. A könyv sajnos már kevés helyen kapható, de Krisztina blogjában, a http://tejutazas.blogspot.hu-n, rálelhetünk a folytatásra. Íme egy rendkívül egyszerű és finom spenótos tészta tőle.

Hozzávalók:

  1. 2 személyre:
  2. két marok friss spenót
  3. 8 zsenge fokhagymafej (az a még picike)
  4. 6 zsenge zöldhagyma
  5. 2 ek olaj
  6. 2 ek növényi főzőtejszín
  7. 2 ek reszelt pannóniasajt
  8. só, bors
  9. kifőzött tészta

Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei. A könyv sajnos már kevés helyen kapható, de Krisztina blogjában, a http://tejutazas.blogspot.hu-n, rálelhetünk a folytatásra. Íme egy rendkívül egyszerű és finom spenótos tészta tőle.

Elkészítés:

 

A karikára vágott hagymákat az olajon pár percig pirítsd alacsony lángon, hogy még ne kezdjenek el barnulni. Dobd hozzá a szalagokra vágott, alaposan megmosott zsenge (!) spenótleveleket és épphogy csak fonnyaszd meg. Önts rá a tejszínt, fűszerezd és hagyd egy kicsit rotyogni, hogy besűrűsödjön. Ekkor szórd rá a sajtot, keverd el és zárd el a gázt alatta. Ennyi, kész.
Tálald a főtt tészta tetején. Ha kedved van, szórd még meg egy kevés sajttal.