Kevesebb, mint félóra alatt elkészül ez az ízletes vegán leves sok zöldséggel és fehérjében gazdag csicseriborsóval.
Kevesebb, mint félóra alatt elkészül ez az ízletes vegán leves sok zöldséggel és fehérjében gazdag csicseriborsóval.
1. A cukkinit, sárgarépát, káposztát megmossuk, és vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk. Meghámozzuk a fokhagymát és apróra vágjuk.
2. Majd felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, hozzáadjuk a cukkinit, sárgarépát, fokhagymát és kicsit megpirítjuk. Aztán megszórjuk curryvel, korianderrel és kurkumával, majd jól összekeverjük és 1-2 percig főzzük.
3. Beleöntjük a zöldséglevest, és hozzáadjunk a quinoát. Sózzuk, borsozzuk aztán főzzük 10 percig közepes lángon.
4. Most jön a vöröslencse és a kelkáposzta (vagy spenót), majd főzzük tovább a levest 5 percig.
5. A végén hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, és a végén Joya Bio Rizsitalt. További 5 percig főzzük.
6. JÓ ÉTVÁGYAT!
HOZZÁVALÓK (4 ADAG)
• 1/2 ek olívaolaj
• 1 cukkini
• 2 szál sárgarépa
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek curry
• 1/4 teáskanál kurkuma, római kömény, koriander
• 1 liter zöldségleves
• 65 g quinoa leöblítve
• 70 g főtt vörös lencse leöblítve
• 2 marék kelkáposzta vagy spenót
• 400 g főtt csicseriborsó leöblítve
• 250 ml Joya Bio Rizsitalt vagy Joya Kókuszital
• só, bors