A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event tagozata és Zöld tagozata közös szervezésben rendezte meg marketingkommunikációs workshopját, amelynek idei témája a „Zöld gasztronómia” volt. A kellemes hangulatú eseményen számos szakember osztotta meg véleményét és tapasztalatait a témával kapcsolatban. De mit is jelent az, hogy fenntartható gasztronómia?

 

Az 5 kérdés, 5 válasz 3. részében Strasser-Kátai Bernadett, a Real Nature ügyvezetője kapott szót.

Beszélt arról, hogy általában evidensnek vesszük, hogy a csapból folyik a víz, de a vízhiány nagyon is lehetséges veszély a jövőben. Ezért kulcsfontosságú lenne új víztározók építése, nem csak lakossági felhasználásra, hanem többek között a gyárak mellé is, hogy az ipar biztosítani tudja a működését akkor is, ha az idő aszályosra fordul.

Kiemelte az edukáció szerepét, és hogy fontos monitorozni a piacot, hogy kiderüljön milyen termékekre van igény – bár ezt sajnos beárnyalja a hazai magas infláció, ami miatt a magyarok egyre jobban lemaradhatnak a környező országoktól az egészséges és fenntartható étkezés terén.

Strasser-Kátai
Bernadett
ügyvezető
Real Nature

 

Szerző: Trademagazin editorDátum: 2024. 04. 11. 10:42