Egy gyorsan elkészíthető, krémes, és tejmentes zöldségleves.

Hozzávalók:

  1. 1 zeller
  2. 1 csomag zellerlevél
  3. szerecsendió, borsikafű
  4. rizstej vagy szójatejszín
  5. szárított kenyérkocka
  6. 4-5 ek. finomított olaj
  7. tengeri só

Egy gyorsan elkészíthető, krémes, és tejmentes zöldségleves.

Elkészítés:

 

A zellert megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, olajon megpirítjuk majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Turmixgéppel áttörjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a rizstejet vagy a szójatejszínt, majd 5 percig főzzük. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

(Készíthetjük szójajoghurtból és teljes kiőrlésű lisztből készült habarással is.)