Próbálj ki egy alacsony cukortartalmú zabos almás süteményt 🍎🍰 A legfinomabb, friss kedvenc almáddal és a cukormentes (0% cukor tartalmú) Joya mandulaitallal:
🍎A tésztához: keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót egy tálban.
🍎A vegán margarint vágd apró darabokra és add hozzá a tésztához a mandulaitallal együtt. Gyúrd sima tésztává, oszd ketté és formálj belőle két lapos korongot. Fóliába csomagolva tedd hűtőbe.
🍎A töltelékhez az almát vágd apróra és egy serpenyőben párold addig a zabitallal együtt, amíg péppé nem fő. Ízesítsd fahéjjal és tedd félre.
🍎Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
🍎Ezután vedd ki a hűtőből az egyik tésztadarabot és 2 sütőpapír között nyújtsd ki (hogy a tészta ne tapadjon a konyhapultra vagy a sodrófára). Ezután bélelj ki vele egy tortaformát, villával többször szurkáld meg és süsd körülbelül 15 percig. Közben nyújtsd ki a maradék tésztát.
🍎Az almás keveréket öntsd az elősütött tortalapra, majd fedd be a nyers tésztával. Vágd le a túlnyúló végeket és kissé nyomkodd le. Ezután kend meg a maradék mandulaitallal és süsd további 15-20 percig.
🍎A torta tetejét szórd meg tésztamorzsával és dióval, majd süsd további 5 percig. Vedd ki a süteményt a sütőből és kend meg juharsziruppal.
👉Hozzávalók: Tészta:
– 350 g liszt
– 50 g cukor
– 1/2 teáskanál só
– 120 g vegán margarin
– 7 ek Joya zabital +
– 2 ek juharszirup
👉Töltelék:
– 5 alma
80 ml Joya zabital
– 1/2 tk fahéj