Hozzávalók (2 darabhoz):

  • 1 csomag Linda McCartney vegetáriánus burger vagy pulled pork burger
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg csalamádé
  • salátalevelek
  • 2 friss hamburgerbuci
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • ízlés szerint sajt

A szószhoz

  • 0,5 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 0,5 kk só
  • 0,5 kk bors
  • 2,5 dl paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 kk bazsalikom
  • 0,5 kk oreganó
  • 1 kk  cukor
  • fél kaliforniai paprika aprítva

 

Elkészítése:

A Linda McCartney burgert készítsük el a leírás szerint.

A vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon, majd adjuk hozzá a paprikát és pirítsuk meg. A szószhoz tegyük a serpenyőbe a többi hozzávalót és forraljuk össze, majd higítsuk egy kis vízzel. Kb. 15 perc alatt kész, utána pürésítsük.

A hamburgerbucit vágjuk félbe, majd olívaolajon pár percig pirítsuk a felszeletelt lilahagymával együtt.

Ezután állítsuk össze a hamburgert: a félbevágott bucira öntsünk paradicsomszószt, majd tegyük rá a burgert, ízlés szerint sajtot és salátaleveleket. Efölé kerüljön a pirított lilahagyma és végül a csalamádé.