Hozzávalók (2 darabhoz):
- 1 csomag Linda McCartney vegetáriánus burger vagy pulled pork burger
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg csalamádé
- salátalevelek
- 2 friss hamburgerbuci
- 1 kávéskanál olívaolaj
- ízlés szerint sajt
A szószhoz
- 0,5 fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek olívaolaj
- 0,5 kk só
- 0,5 kk bors
- 2,5 dl paradicsompüré
- 1 db babérlevél
- 0,5 kk bazsalikom
- 0,5 kk oreganó
- 1 kk cukor
- fél kaliforniai paprika aprítva
Elkészítése:
A Linda McCartney burgert készítsük el a leírás szerint.
A vöröshagymát dinszteljük meg olívaolajon, majd adjuk hozzá a paprikát és pirítsuk meg. A szószhoz tegyük a serpenyőbe a többi hozzávalót és forraljuk össze, majd higítsuk egy kis vízzel. Kb. 15 perc alatt kész, utána pürésítsük.
A hamburgerbucit vágjuk félbe, majd olívaolajon pár percig pirítsuk a felszeletelt lilahagymával együtt.
Ezután állítsuk össze a hamburgert: a félbevágott bucira öntsünk paradicsomszószt, majd tegyük rá a burgert, ízlés szerint sajtot és salátaleveleket. Efölé kerüljön a pirított lilahagyma és végül a csalamádé.