Torta kókusztejjel. Egészséges és finom!
Hozzávalók:
- TÉSZTA
- • 240 g tönköly-, teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
- • 160 g margarin
- • 80 g nyers nádcukor
- • 1 csomag vaníliás cukor
- • 2 tk sütőpor
- • 100 ml kókusz ital + Joya kalciumos szójaital
- • 900 g szilva
- TÖLTELÉK
- • 150 g tönköly-, teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
- • 100 g margarin
- • 100 g nyers nádcukor
- • 1 csomag vaníliás cukor
- • 1 tk fahéj
- • 3 ek kókuszreszelék
- • 3-4 földicseresznye vagy egyéb kompót
- • 1-2 szál menta
Torta kókusztejjel. Egészséges és finom!
Elkészítés:
HOZZÁVALÓK:
- Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a margarint, a nyers nádcukrot, a vaníliáscukrot és a Joya kókuszitalt. Gyúrjunk tésztát belőle. Adjunk hozzá még egy kevés lisztet vagy kókuszitalt amíg a tészta a tál peremétől el nem válik. Formáljuk labdává és csomagoljuk folpackba 1/2 órára. Mossuk le a szilvát, magozzuk, vágjuk négyfelé.
- Kenjünk ki egy kerek tepsit (24-26 cm) margarinnal, majd béleljük ki a kinyújtott tésztával, a szélét nyomkodjuk fel az ujjainkkal. Szórjuk meg szilvával.
- A tetejéhez a lisztet gyúrjuk össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kókuszreszelékkel, majd adjuk hozzá a lehűtött margarint kis darabokban. Dolgozzuk össze, aztán helyezzük a tésztára. Süssük a tortát 180 ° C-on (felső / alsó hő) körülbelül 55 – 60 percig.
- Miután lehűlt, díszítsük kókuszreszelékkel, mentával és földicseresznyével.Forrás: http://joya.info/rezept/veganer-zwetschkenkuchen/#scrollme