Torta kókusztejjel. Egészséges és finom!

Hozzávalók:

  1. TÉSZTA
  2. • 240 g tönköly-, teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
  3. • 160 g margarin
  4. • 80 g nyers nádcukor
  5. • 1 csomag vaníliás cukor
  6. • 2 tk sütőpor
  7. • 100 ml kókusz ital + Joya kalciumos szójaital
  8. • 900 g szilva
  9. TÖLTELÉK
  10. • 150 g tönköly-, teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
  11. • 100 g margarin
  12. • 100 g nyers nádcukor
  13. • 1 csomag vaníliás cukor
  14. • 1 tk fahéj
  15. • 3 ek kókuszreszelék
  16. • 3-4 földicseresznye vagy egyéb kompót
  17. • 1-2 szál menta

Torta kókusztejjel. Egészséges és finom!

Elkészítés:

HOZZÁVALÓK:

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a margarint, a nyers nádcukrot, a vaníliáscukrot és a Joya kókuszitalt. Gyúrjunk tésztát belőle. Adjunk hozzá még egy kevés lisztet vagy kókuszitalt amíg a tészta a tál peremétől el nem válik. Formáljuk labdává és csomagoljuk folpackba 1/2 órára. Mossuk le a szilvát, magozzuk, vágjuk négyfelé.
  1. Kenjünk ki egy kerek tepsit (24-26 cm) margarinnal, majd béleljük ki a kinyújtott tésztával, a szélét nyomkodjuk fel az ujjainkkal. Szórjuk meg szilvával.
  1. A tetejéhez a lisztet gyúrjuk össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kókuszreszelékkel, majd adjuk hozzá a lehűtött margarint kis darabokban. Dolgozzuk össze, aztán helyezzük a tésztára. Süssük a tortát 180 ° C-on (felső / alsó hő) körülbelül 55 – 60 percig.
  1. Miután lehűlt, díszítsük kókuszreszelékkel, mentával és földicseresznyével.Forrás: http://joya.info/rezept/veganer-zwetschkenkuchen/#scrollme