Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök , Hokkaido vagy kanadai sütőtök
  • 2dl Dream mandula főzőkrém
  • 2 alma
  • 1  lilahagyma
  • 1 narancs leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1csipet őrölt gyömbér
  • 1csipet szegfűszeg
  • 1csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet fahéj
  • 1csipet bors
  • 2 kávéskanál méz
  • 1csipet só
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • a díszítéshez crouton

 

A tisztított almát és sütőtököt kockákra, a lilahagymát apróra vágjuk, majd az olíva olajon félig megpároljuk, maradjon ropogós. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és beletesszük a fűszereket,fokhagymát és mézet illetve a narancslevet.

Mikor puhára főtt, az egészet botmixerrel pürésítjük.

A tetejére szórhatunk croutont vagy ha Hokkaido tökből készítettük a  levest, a saját héjába is visszatölthetjük.