A rizspuding sokakat a gyermekkor gondtalan napjaira emlékeztet. A növényi alapú rizspuding hideg és meleg évszakban is tökéletes kikapcsolódáshoz és nosztalgiázáshoz. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető és a friss eper cukormázzal is remekül harmonizál .
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 20 perc
Hozzávalók 2 főre:
- 1 darab vaníliarúd
- 100 gramm rizs
- 70 ml Joya bio rizsital
- 1 evőkanál cukor
- 30 ml Joya bio rizs főzőkrém
- 100 gramm eper
Elkészítése:
Vágjunk félbe egy vaníliarudat, kaparjuk ki a vanília magját.
Egy serpenyőben lassan forraljuk fel a Joya bio rizsitalt benne a rizzsel és a vaníliapéppel illetve a cukorral és kevergessük folyamatosan .
Lassú tűzön pároljuk körülbelül 20 percig, amíg a rizs meg nem fő.
Tálalás előtt öntsük bele a rizs főzőkrémet, hogy különösen krémes rizspudingot kapjunk.
Díszítsük eper gyümölcsöntettel, és azonnal fogyasszuk.
A rizspuding különösen ízletes más szezonális gyümölccsel, például fahéjas almával vagy különféle bogyós gyümölcsökkel!