A rizspuding sokakat a gyermekkor gondtalan napjaira emlékeztet. A növényi alapú rizspuding hideg és meleg évszakban is tökéletes kikapcsolódáshoz és nosztalgiázáshoz. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető és a friss eper cukormázzal is remekül harmonizál .

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 20  perc

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 darab vaníliarúd
  • 100 gramm rizs
  • 70 ml Joya bio rizsital
  • 1 evőkanál cukor
  • 30 ml Joya bio rizs főzőkrém
  • 100 gramm eper

Elkészítése:

Vágjunk félbe egy vaníliarudat,  kaparjuk ki a vanília magját.

Egy serpenyőben lassan forraljuk fel a Joya bio rizsitalt benne a rizzsel és a vaníliapéppel illetve a cukorral és kevergessük folyamatosan .

Lassú tűzön pároljuk körülbelül 20 percig, amíg a rizs meg nem fő.

Tálalás előtt öntsük bele a rizs főzőkrémet, hogy különösen krémes rizspudingot kapjunk.

Díszítsük eper gyümölcsöntettel, és azonnal fogyasszuk.

A rizspuding különösen ízletes más szezonális gyümölccsel, például fahéjas almával vagy különféle bogyós gyümölcsökkel!