Pogácsa egy tipikus brit tészta, az angolok általában teaidőben fogyasztják. Ez a finom, omlós vegán pogácsa, egy vasárnap reggeli különlegességként is jól beválik. A legjobb frissen a sütőből felszolgálva Görög Joygurttal és lekvárral.

Hozzávalók:

  1. 200 g liszt
  2. 80 g kukoricakeményítőt
  3. 3 tk sütőpor
  4. 1/2 tk só
  5. 1 ek cukor
  6. 130 g margarin
  7. 130 ml Joya Kalciumos Szójaital
  8. 1 ek almaecet

Pogácsa egy tipikus brit tészta, az angolok általában teaidőben fogyasztják. Ez a finom, omlós vegán pogácsa, egy vasárnap reggeli különlegességként is jól beválik. A legjobb frissen a sütőből felszolgálva Görög Joygurttal és lekvárral.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Vágjuk kis kockákra a margarint és tegyük mélyhűtőbe néhány percre. Keverjük el a JoyaKalciumos Szójaitalt almaecettel.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, kukoricakeményítő, cukor, só és szódabikarbóna) keverjük el egy nagy tálban. Vegyük elő a hideg margarint, és gyúrjuk össze vele kézzel a lisztkeveréket, amíg porhanyós nem lesz.
  4. A végén adjuk hozzá a szójaitalt és az ecetet. Ne túl erősen dolgozzuk össze, nehogy a tészta ragadós legyen.
  5. Nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra egy enyhén lisztezett felületre.
  6. Vágjuk nyolc egyenlő darabra, és tegyük a tepsibe.
  7. 10-12 perc alatt aranybarnára sül.

Tipp: Ez a pogácsa akkor is finom, ha cukor helyett sót és fűszereket adunk hozzá.

 

http://joya.info/rezept/vegane-scones/