Élvezd a nyarat a  Joya organikus zabitalunkból készült finom vegán palacsintákkal! 🥞☀️

 

Hozzávalók (8 palacsintához)
A tésztához:
250 g liszt
30g kukoricakeményítő
500 ml Joya Bio zabital
150 ml hideg víz
30 g olívaolaj
1 késhegynyi só
A töltelékhez:
250 g koktélparadicsom
1 csipet só
200 g Wojnars humusz natúr vagy marakesh
1 marék retekcsíra
Elkészítése:
Összekeverjük a tésztához való hozzávalókat és sima tésztává dolgozzuk. Locsoljuk meg egy serpenyőt egy kis olajjal és közepes hő felett melegítsük fel . Vékony tésztaréteggel borítsuk be a tepsi alját, és süssük meg egymás után a palacsintákat mindkét oldalon. Mossuk meg és vágjuk félbe a paradicsomokat, egy második tepsiben melegítsük fel az olajat és kis sóval süssük meg a paradicsomot a csírával.  Kenjük meg  a palacsintákat humusszal és hajtogassuk össze. Paradicsommal, szezámmal és tormával díszítve tálaljuk. 😋🌱