Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 15-20 perc
Hozzávalók:
250 g finomliszt
250 g teljes kiőrlésű liszt
150 g margarin
150 g porcukor
150-200 ml Joya növényi ital (pl. mandula, kókusz, zab)
0.5 csomag sütőpor
0.5 ek. citromlé
0,5-0,5 kávéskanál őrölt faháj, ánizs, szegfűszeg, szerecsendió
Elkészítése:
A kétféle lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel, majd a margarinnal.
Hozzáadjuk a cukrot, a Joya italt és citromlevet.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, addig állni hagyjuk a tésztát.
Kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, s kiszaggatjuk a mézeskalácsokat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 12-15 perc alatt kisütjük.
Tojásfehérje habbal vagy díszítő tollal díszíthetjük