Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 15-20 perc

Hozzávalók:

250 g finomliszt

250 g teljes kiőrlésű liszt

150 g  margarin

150 g porcukor

150-200 ml Joya növényi ital (pl. mandula, kókusz, zab)

0.5 csomag sütőpor

0.5 ek. citromlé

0,5-0,5 kávéskanál őrölt faháj, ánizs, szegfűszeg, szerecsendió

Elkészítése:

A kétféle lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel, majd a margarinnal.

Hozzáadjuk a cukrot, a Joya italt és citromlevet.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, addig állni hagyjuk a tésztát.

Kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, s kiszaggatjuk a mézeskalácsokat.

Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 12-15 perc alatt kisütjük.

Tojásfehérje habbal vagy díszítő tollal díszíthetjük