Zamatosan gyümölcsös, krémes és édes – ez a recept kétségtelenül bizonyítja, hogy a hagyományos ételeket teljesen vegán módon is elkészíthetjük.

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 20 perc

Várakozási idő: 720 perc

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g Joya bio szójagurt
  • 100 g kesudió
  • 50 g cukor
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 0,5 g vanília por
  • 1 tk citromhéj
  • 100 g málna
  • 50 g vegán margarin
  • 1 db rétes tészta
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

Előző este tegyünk egy tál fölé egy tiszta konyharuhával bélelt szitát. Tegyük a szójagurtot a kendőbe, és rögzítsük biztonságosan egy gumiszalaggal. Hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át, hogy átcsöpöghessen a ruhán és megszilárduljon.

Tegyük a kesudiót egy tálba hogy ellepje a víz és hagyjuk állni egy éjszakát át.

Másnap szűrjük le a kesudiót és a cukorral, a kukoricakeményítővel, a vaníliával és a citromhéjjal együtt tegyük turmixgépbe. Sima pürévé turmixoljuk. Attól függően, hogy mekkora teljesítményű a mixer, adjunk hozzá némi folyadékot, például szójaitalt, hogy megkönnyítsük a keverék pürésítését, de ne legyen túl híg. Adjuk hozzá a szójagurtot és a málnát.

A margarint felolvasztjuk. A rétestésztát tepsire simítjuk és megkenjük margarinnal. A közepére tesszük a tölteléket, a széleit ráhajtjuk, és ezeket is megkenjük margarinnal.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és 25-30 percig sütjük a rétest.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.