Vegán mac’n’cheese különleges összetevővel! A szószt fő összetevőként sütőtökből készítettük, és imádtuk! Próbálja ki – garantáltan imádni fogja! 😍

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő:

Hozzávalók 2 személyre:

300 g tészta

1 kis hokkaido tök (kockára vágva)

olivaolaj

1 fej friss fokhagyma

200 ml Joya 1,8%-os zabital

2 evőkanál élesztőpehely

1 evőkanál paprikapor

120 g vegán krémsajt

Fél citrom leve

egy csipet só és bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, hozzáadjuk a sütőtököt és egy kevés olajat, majd jól összekeverjük.
  3. Vágjuk le a fokhagymahagyma szárát a gerezdekig, és távolítsuk el a külső leveleket. Meglocsoljuk olajjal, sütőpapírba vagy alufóliába csomagoljuk, és szintén a tepsire helyezzük.
  4. Süssük, amíg a sütőtök megpuhul, körülbelül 30 percig.
  5. Közben főzzük ki a tésztát, és tartunk meg egy kis mennyiségű tésztavizet.
  6. Tegyük turmixgépbe a sütőtököt, a kinyomott fokhagymagerezdeket és a többi hozzávalót, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tésztavizet a kívánt állagtól függően.
  7. Tegyük a tésztát és a szószt egy edénybe, és keverjük össze.
  8. Metélőhagymával vagy más tetszőleges feltéttel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat!