Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 60 perc
Várakozási idő: 30 perc
Hozzávalók :
Az öntethez:
5 dl Real Nature görög joghurt (natúr, laktózmentes vagy light)
pár csepp citromlé
1-1 csipet só és bors
A sülthöz:
1 cs. Linda McCartney vöröshagymás-rozmaringos kolbász
10 db koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
1 fej lilahagyma
fél dl olívaolaj
pár ágacska friss rozmaring
A salátához:
1 cs. mozzarella golyó
1 cs zöld spárga
15 dkg zöldborsó
4 főtt tojás
4 db friss retek
1 fej jégsaláta
1 csipet só és bors
Elkészítése:
A kolbászokat sütőtálba tesszük, mellé helyezzük a koktélparadicsomokat, fokhagymát héjával együtt és felszeletelt lilahagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezzük a rozmaring ágacskákat. A dobozon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ha a fokhagymák még nem puhultak meg, a kolbászokat kivéve még visszatoljuk a sütőbe, majd ha kész kifejtjük őket a héjukból.
A tojásokat megfőzzük, közben a zöldborsót és a spárgát forró vízben pár percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. A retket feldaraboljuk, a salátát széttépkedjük. Rátesszük a mozzarella golyókat , borsót, majd sóval, borssal ízesítjük és az egészet összeforgatjuk. Óvatosan beletesszük a spárgát.
Az öntethez a Real Nature görög joghurtot ízesítjük citromlével, sóval és borssal, majd tálkába tesszük.
Kerti ebédhez vagy vacsorához tálaljuk külön a salátát, a sütőedényben a kolbászokat és külön tálkában az öntetet.