Ezzel a recepttel elkészíthetjük saját krémes, vegán süteményfagyinkat. Nagy öröm minden vegán fagyirajongónak!

Nehézségi fok: ①②

Költség: ②③

Elkészítési idő: 300  perc

Várakozási idő:  25 perc

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 250 g Joya szójaital
  • 250 g kókusztej
  • 115 g cukor
  • 1 g só
  • 0,5 g guargumi
  • 0,5 g szentjánoskenyérgumi
  • 150 g vegán csokis keksz vaníliakrémes töltelékkel

 

Elkészítése:

Először mérjük ki a Joya szójaitalt  és kókusztejet és keverjük össze egy nagy mérőedényben.Egy másik tálban mérjük ki a cukrot, a sót, a szentjánoskenyérgumit és a guargumit és habverővel jól keverjük össze.Most elkezdhetjük fokozatosan összekeverni a száraz keveréket és a folyékony keveréket botmixerrel.Amikor a cukor teljesen feloldódott, a keverék készen áll. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára.Ha a keverék kihűlt, betesszük a fagylaltgépbe.Közben villával vagy robotgéppel durvára törjük össze a sütiket. Közvetlenül a fagyasztási folyamat vége előtt a fagylaltgép nyílásán keresztül adjuk hozzá a sütiket.Ha a fagylaltgép leáll, már fogyasztatjuk is a fagylaltot, vagy tegyük egy előhűtött edénybe, lapáttal lapítsuk el, és fedjük le viaszpapírral vagy más bevont papírral.Hagyjuk a fagyasztóban legalább 3 órát.Ez a finom recept a bécsi Veganista fagyizótól származik, és megtalálható a “Veganista- Pionierinnen der neuen Eiszeit” (“Veganista – Az új jégkorszak úttörői”) könyvben.