Csodálatosan gyors, egyszerű és nagyon finom: jégkrém! Az állati eredetű joghurttal szembeni alternatíváink könnyen vetélytársak az “eredeti” termékkel, és nagyon csekély erőfeszítéssel ínycsiklandó jéggombókká alakíthatók. Díszítse kedve szerint, és élvezze a forró nyári napokon!
Hozzávalók :
700 g Joya kókuszgurt (natúr, eper, mangó – maracuja) vagy Joya mandulagurt (natúr vagy eper)
50 g juharszirup (vagy porcukor)
1 teáskanál vanília kivonat
150g málna vagy eper apróra vágva
70g étcsokoládé, apróra vágva
5 dkg zabpehely vagy kókuszreszelék
Elkészítése:
Keverjük össze a gurtot, a juharszirupot és a vanília kivonatot egy nagy tálban.
Ha van fagylaltkészítőnk, öntsük a gurtos keveréket a gépbe és keverjük 45 percig, amíg sűrű és krémes nem lesz. Tegyük bele az apróra vágott málnát vagy epret és öntsük a pálcikás jégkrémformákba. Fagyasszuk még 2 órán át.
Ha nincs fagylaltkészítőnk, helyezzük a gurtos keveréket a málna nélkül a pálcikás jégkrémformákba. Fagyasszuk 3 órán át, 20 percenként kevergetve, hogy elkerüljük a kristályok képződését. A fagyasztás felénél tegyük bele a málnát vagy epret. Olvasszuk fel az étcsokoládét, majd ha már szinte teljesen kihűlt mártsuk bele a jégkrémet tetszőlegesen. Díszíthetjük zabpehellyel vagy kókuszreszelékkel.