Csodálatosan gyors, egyszerű és nagyon finom: jégkrém! Az állati eredetű joghurttal szembeni alternatíváink könnyen vetélytársak az “eredeti” termékkel, és nagyon csekély erőfeszítéssel ínycsiklandó jéggombókká alakíthatók. Díszítse kedve szerint, és élvezze a forró nyári napokon!

 

Hozzávalók :

700 g Joya kókuszgurt (natúr, eper, mangó – maracuja) vagy Joya mandulagurt (natúr vagy eper)

50 g juharszirup (vagy porcukor)

1 teáskanál vanília kivonat

150g málna vagy eper apróra vágva

70g étcsokoládé, apróra vágva

5 dkg zabpehely vagy kókuszreszelék

 

Elkészítése:

Keverjük össze a gurtot, a juharszirupot és a vanília kivonatot egy nagy tálban.

Ha van fagylaltkészítőnk, öntsük a gurtos keveréket a gépbe és keverjük 45 percig, amíg sűrű és krémes nem lesz. Tegyük bele az apróra vágott málnát vagy epret és öntsük a pálcikás jégkrémformákba. Fagyasszuk még 2 órán át.

Ha nincs fagylaltkészítőnk, helyezzük a gurtos keveréket a málna nélkül a pálcikás jégkrémformákba. Fagyasszuk 3 órán át, 20 percenként kevergetve, hogy elkerüljük a kristályok képződését. A fagyasztás felénél tegyük bele a málnát vagy epret.                    Olvasszuk fel az étcsokoládét, majd ha már szinte teljesen kihűlt mártsuk bele a jégkrémet tetszőlegesen. Díszíthetjük zabpehellyel vagy kókuszreszelékkel.