Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő:60 perc

 

Hozzávalók :

A gőzgombóchoz:

  • 200 ml Joya szójaital
  • 20 g friss élesztő
  • 20 g porcukor
  • 350 g liszt
  • 50 g repceolaj
  • 4 evőkanál szilvalekvár

 

 

Elkészítése:

Óvatosan melegítsük fel  a Joya szójaitalt és a cukrot egy kis serpenyőben, morzsoljuk össze az élesztőt, és elegyítsük bele a keverékbe.

Keverjük össze a búzalisztet, a szójaital keveréket és a repceolajat egy nagy tálban, és gyúrjuk sima tésztává.

Helyezzük vissza a tésztát a tálba, takarjuk le nedves ruhával, és hagyjuk meleg helyen kelni 30-40 percig.

Osszuk négyfelé a  tésztát, formázzuk golyókká, és mindegyiket nyomjuk laposra. Helyezzünk 1 evőkanál szilvalekvárt mindegyik közepére, hajtsuk  rá a tésztát a szilvalekvárra, és formáljuk gombóccá.

Fedjük le a gombócokat még egyszer nedves ruhával, és hagyjuk rövid ideig kelni.

Az öntethez szitáljuk át a porcukrot, és keverjük hozzá a mákot.

A vegán margarint lassú tűzön megolvasztjuk.

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet és tegyünk bele két gombócot (a fazéknak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a két gombóc elférjen egymás érintése nélkül). Főzzük hét percig, majd fordítsuk meg és főzzük további hét percig. Ismételjük meg a másik két gombóccal.

Tálaljuk margarinnal leöntött és a mákos porcukorral meghintett ​​tányéron.