A vegán gofri könnyen elkészíthető és a családja imádni fogja akár reggelire akár uzsonnára. Lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládé öntettel vagy dióval is finom!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 400 ml Joya gluténmentes zabital
- 150 g Joya szójagurt
- 500 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál margarin
- 1 marék gyümölcs
- 100 ml ásványvíz
- 1 csipet fahéj
- kevés vaníliapép
A tetejére:
- vegán nugát krém
- 1 evőkanál agave szirup
- jégcukor
Elkészítése:
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliapépet.
Ezután adjunk hozzá minden folyékony összetevőt (olaj, zabital, szójagurt és ásványvíz), majd keverjük addig, amíg szép, sima tészta nem lesz.
Kapcsoljuk be a gofrisütőt és kenjük meg margarinnal.
Gofrinként öntsünk egy merőkanál masszát a gofrisütőbe, és zárjuk le a teteját. Hagyjuk a gofrit a gofrisütőben, amíg világosbarna színűvé nem válik, és könnyen leválik a vasról.
Ezután használjuk a vegán gofrihoz a választott feltétet: porcukor, vegán nugátkrém, gyümölcs, agave szirup illetve ami eszükbe jut.
Könnyen gluténmentessé tehetjük ezt az ételt, ha a liszt helyett gluténmentes alternatíváját választjuk.