A vegán gofri könnyen elkészíthető és a családja imádni fogja akár reggelire akár uzsonnára. Lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládé öntettel vagy dióval is finom!

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 20 perc

Várakozási idő:  perc

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 400 ml Joya gluténmentes zabital
  • 150 g Joya szójagurt
  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 marék gyümölcs
  • 100 ml ásványvíz
  • 1 csipet fahéj
  • kevés vaníliapép

 

A tetejére:

  • vegán nugát krém
  • 1 evőkanál agave szirup
  • jégcukor

 

Elkészítése:

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliapépet.

Ezután adjunk hozzá minden folyékony összetevőt (olaj, zabital, szójagurt és ásványvíz), majd keverjük addig, amíg szép, sima tészta nem lesz.

Kapcsoljuk be a gofrisütőt és kenjük meg margarinnal.

Gofrinként öntsünk  egy merőkanál masszát a  gofrisütőbe, és zárjuk le a teteját. Hagyjuk a gofrit a gofrisütőben, amíg világosbarna színűvé nem válik, és könnyen leválik a vasról.

Ezután használjuk a vegán gofrihoz a választott feltétet: porcukor, vegán nugátkrém, gyümölcs, agave szirup illetve ami eszükbe jut.

Könnyen gluténmentessé tehetjük ezt az ételt, ha a liszt helyett gluténmentes alternatíváját választjuk.