A fánkok fontos részei a karneváli szezonnak. Ezzel a recepttel valóban vegánok és ellenállhatatlanul finomak.

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 80 perc

Várakozási idő: 40 perc

 

Hozzávalók:

 

  • 250 ml Joya mandulás zabital
  • 42 g élesztő
  • 200 g növényi margarin
  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 darab vanília
  • 3 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet só
  • 0,5 teáskanál citromlé
  • 400 g növényi zsír
  • 450 g vegán baracklekvár

 

A tésztához olvasszuk fel a friss élesztőt a Dream&Joya mandulás zabitalban. Olvasszuk fel a margarint egy kis edényben és keverjük bele az élesztős keverékbe. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kukoricakeményítőt, sót, vanília kivonatot és a citromlevet egy tálban. Adjuk a folyékony összetevőkhöz és gyúrjuk tésztává.

Takarjuk le a tésztát és meleg helyen hagyjuk pihenni 60 percig. Pihentetés után nyújtsuk ki 2-3 cm vastagra lisztezett felületen. Vágjunk ki belőle karikákat egy üvegpohár segítségével és hagyjuk újabb 20 percig pihenni.

Olvasszuk fel a zsiradékot egy serpenyőben és töltsük a lekvárt egy nyomózsákba. Ha a zsiradék már elég forró helyezzük bele a tésztakarikákat és fordítsuk meg 3 perc múlva. Vegyük ki a fánkokat és csepegtessük le. A nyomózsák segítségével töltsük meg lekvárral. Szórjuk meg porcukorral amíg még meleg.