A fánkok fontos részei a karneváli szezonnak. Ezzel a recepttel valóban vegánok és ellenállhatatlanul finomak.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 80 perc
Várakozási idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 250 ml Joya mandulás zabital
- 42 g élesztő
- 200 g növényi margarin
- 500 g liszt
- 100 g cukor
- 1 darab vanília
- 3 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 csipet só
- 0,5 teáskanál citromlé
- 400 g növényi zsír
- 450 g vegán baracklekvár
A tésztához olvasszuk fel a friss élesztőt a Dream&Joya mandulás zabitalban. Olvasszuk fel a margarint egy kis edényben és keverjük bele az élesztős keverékbe. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kukoricakeményítőt, sót, vanília kivonatot és a citromlevet egy tálban. Adjuk a folyékony összetevőkhöz és gyúrjuk tésztává.
Takarjuk le a tésztát és meleg helyen hagyjuk pihenni 60 percig. Pihentetés után nyújtsuk ki 2-3 cm vastagra lisztezett felületen. Vágjunk ki belőle karikákat egy üvegpohár segítségével és hagyjuk újabb 20 percig pihenni.
Olvasszuk fel a zsiradékot egy serpenyőben és töltsük a lekvárt egy nyomózsákba. Ha a zsiradék már elég forró helyezzük bele a tésztakarikákat és fordítsuk meg 3 perc múlva. Vegyük ki a fánkokat és csepegtessük le. A nyomózsák segítségével töltsük meg lekvárral. Szórjuk meg porcukorral amíg még meleg.