Egyszerűen remek! A csokoládés mandulatorta nagyon egyszerű és fantasztikusan finom akár csokoládé nélkül is.
ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Keverjük össze a Joya italokat és öntsük hozzá az ecetet. Hagyjuk állni 5-10 percig.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá az elkészített italkeverékhez az olajat és a Joya gurtot és gyorsan keverjük össze a szárazanyagokkal, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a kikent kuglófformába (kb. 28 cm átmérőjű) és süssük 35-40 percig. Hagyjuk kihűlni és kész is.
Eközben olvasszuk fel a csokoládét pl. tűzhelyen gőz felett kevergetve egy fazékban, majd egyenletesen terítsük a süteményre és simítsuk el. Végül helyezzük hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé nem válik szilárddá.
(Tipp: Glutén-mentes verzióhoz egyszerűen használjon könnyű rizslisztet a tönköly liszt helyett.)

ÖSSZETEVŐK

100 g tönköly liszt
100 g hajdina liszt
120 g reszelt mandula
150-200 g nádcukor
50 g kakaó
2 tk sütőpor
1 tk szóda
½ tk vanília
150 ml Joya Szójaital Kalciummal
150 ml Joya Mandulaital Kalciummal
5 ek Joya Natur Szójagurt
2 ek almaecet
100 ml repceolaj
1 tábla étcsokoládé vagy éttortabevonó

Forrás: Vegandreams, joya.info