Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: 25 perc
Hozzávalók :
300 g liszt
180 g cukor
3 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
4 tk kakaópor
0,5 teáskanál só
150 ml Joya kókuszos rizs ital
150 ml repceolaj
100 g áfonya
20 g vegán csokoládé
Elkészítése:
Egy keverőtálban jól összedolgozzuk az összes száraz hozzávalót (szitált liszt, sütőpor, cukor, kakaópor, szódabikarbóna és só).
Ezután adjuk hozzá a Joya kókuszos rizsitalt a többi folyékony hozzávalóval és keverjük addig, amíg enyhén viszkózus tésztát nem kapunk.
Egy muffin tepsibe helyezzük bele a megfelelő papíralátéteket, és töltsük meg mindegyiket 1/3-ig tésztával.
Ezután ízlés szerint tegyünk néhány áfonyát és egy darab csokoládét a tálkák közepébe.
A maradék tésztát elosztjuk. A tálkák kitöltésekor ügyeljünk arra, hogy ne fröccsenjen ki tészta a muffinsütőre, mert gyorsan megég.
180 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig vagy több, ha normál muffinokat készítünk mini muffin helyett.