Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő: 25 perc

Hozzávalók :

300 g liszt

180 g cukor

3 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

4 tk kakaópor

0,5 teáskanál só

150 ml Joya kókuszos rizs ital

150 ml repceolaj

100 g áfonya

20 g vegán csokoládé

 

Elkészítése:

Egy keverőtálban jól összedolgozzuk az összes száraz hozzávalót (szitált liszt, sütőpor, cukor, kakaópor, szódabikarbóna és só).

Ezután adjuk hozzá a Joya kókuszos rizsitalt a többi folyékony hozzávalóval és keverjük addig, amíg enyhén viszkózus tésztát nem kapunk.

Egy muffin tepsibe helyezzük bele a megfelelő papíralátéteket, és töltsük meg mindegyiket 1/3-ig tésztával.

Ezután ízlés szerint tegyünk néhány áfonyát és egy darab csokoládét a tálkák közepébe.

A maradék tésztát elosztjuk. A tálkák kitöltésekor ügyeljünk arra, hogy ne fröccsenjen ki tészta a muffinsütőre, mert gyorsan megég.

180 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig vagy több, ha normál muffinokat készítünk mini muffin helyett.