Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- egy kis darab gyömbér
- 2 tk curry por
- egy csipet kardamom és kömény
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 kk pirospaprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 paradicsom
- 1 doboz Joya mandula főzőkrém
- 1 marék spenótlevél
- Só és bors
- öntet: Joya szójagurt 3 ek.
- petrezselyem, gomasio (szezámsó)
Elkészítése:
A felkockázott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott gyömbért, curryport, kardamomot és köményt, és jól keverjük össze. A paprikát apróra vágjuk, és szintén a serpenyőbe tesszük. Ezután adjuk hozzá a leöblített csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomot, és keverjük össze. Adjuk hozzá a Joya mandula főzőkrémet, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk 10-15 percig. Végül adjunk hozzá friss spenótot, tálaljuk és díszítsük tetszés szerinti feltétekkel. Öntetként Joya szójagurtot használjunk.