Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  30 perc

Várakozási idő: perc

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • egy kis darab gyömbér
  • 2 tk curry por
  • egy csipet kardamom és kömény
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 1 doboz Joya mandula főzőkrém
  • 1 marék spenótlevél
  • Só és bors
  • öntet: Joya szójagurt 3 ek.
  • petrezselyem, gomasio (szezámsó)

Elkészítése:

A felkockázott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott gyömbért, curryport, kardamomot és köményt, és jól keverjük össze. A paprikát apróra vágjuk, és szintén a serpenyőbe tesszük. Ezután adjuk hozzá a leöblített csicseriborsót, a paradicsompürét és a paradicsomot, és keverjük össze. Adjuk hozzá a Joya mandula főzőkrémet, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk 10-15 percig. Végül adjunk hozzá friss spenótot, tálaljuk és díszítsük tetszés szerinti feltétekkel. Öntetként Joya szójagurtot használjunk.