Krémes, sajtos és nagyon finom!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: 50 perc
Hozzávalók:
600 g viaszos burgonya
20 g vegán vaj
20 g liszt
350 ml Joya 3,5%-os zabital
50 g vegán sajt
Petrezselyem
Só
reszelt szerecsendió
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, és hámozatlanul forrásban lévő sós vízben körülbelül 20 percig főzzük.
A bésamelhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kevergetve megpirítjuk. Fokozatosan keverjük hozzá a Joya -t. Az egészet keverés közben felforraljuk, és lassú tűzön 5-10 percig enyhén pároljuk. Keverjünk hozzá 10 g vegán sajtot, és ízesítsük szerecsendióval és sóval.
A tepsit kikenjük kevés vajjal. A burgonyát meghámozzuk, felezzük vagy negyedeljük, a formába tesszük és ráöntjük a meleg bésamelt. Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítsük a burgonyát petrezselyemmel és tálaljuk. 😋