Krémes, sajtos és nagyon finom!

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 20 perc

Várakozási idő: 50 perc

Hozzávalók:

600 g viaszos burgonya

20 g vegán vaj

20 g liszt

350 ml Joya 3,5%-os zabital

50 g vegán sajt

Petrezselyem

reszelt szerecsendió

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, és hámozatlanul forrásban lévő sós vízben körülbelül 20 percig főzzük.

A bésamelhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kevergetve megpirítjuk. Fokozatosan keverjük hozzá a Joya -t. Az egészet keverés közben felforraljuk, és lassú tűzön 5-10 percig enyhén pároljuk. Keverjünk hozzá 10 g vegán sajtot, és ízesítsük szerecsendióval és sóval.

A tepsit kikenjük kevés vajjal. A burgonyát meghámozzuk, felezzük vagy negyedeljük, a formába tesszük és ráöntjük a meleg bésamelt. Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítsük a burgonyát petrezselyemmel és tálaljuk. 😋