Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 50 perc
Várakozási idő: 15 perc
Hozzávalók (4 főre):
A tésztához
- 100 g margarin
- 20 g friss élesztő
- 2 beáskanál cukor
- 240 g liszt
- 1 csipet só
- 100 g gyöngycukor
- 200 ml Joya vaníliás szójaital
A díszítéshez:
- 150 g málna
- 4 gombóc Joya mandula alapú fagylalt
Elkészítése:
- Olvasszuk fel a margarint és tegyük félre. Melegítsük fel a Joya vaníliás szójaitalt. Morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá 2 teáskanál cukrot és keverjük meg. Hagyjuk állni 5-10 percig.
- Ezalatt keverjük össze a lisztet a sóval. Adjuk hozzá a rizsitalos mixhez és keverjük meg.
- Adjuk a margarint a tésztához. Fedjük le a tésztát és meleg helyen kelesszük 45 percig.
- Amikor a tészta megkelt szórjuk rá a cukrot. Melegítsük elő a goffrisütőt és válasszuk négy részre a tésztát.
- Süssük 2-3 percig a tésztát, amíg aranybarna lesz.
- Helyezzük egy tálra a goffrikat, tegyük rá a fagylaltot és díszítsük málnával.