Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 50 perc

Várakozási idő: 15 perc

 

 

Hozzávalók (4 főre):

A tésztához

  • 100 g margarin
  • 20 g friss élesztő
  • 2 beáskanál cukor
  • 240 g liszt
  • 1 csipet só
  • 100 g gyöngycukor
  • 200 ml Joya vaníliás szójaital

 

A díszítéshez:

  • 150 g málna
  • 4 gombóc Joya mandula alapú fagylalt

 

Elkészítése:

 

  1. Olvasszuk fel a margarint és tegyük félre. Melegítsük fel a Joya vaníliás szójaitalt. Morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá 2 teáskanál cukrot és keverjük meg. Hagyjuk állni 5-10 percig.
  2. Ezalatt keverjük össze a lisztet a sóval. Adjuk hozzá a rizsitalos mixhez és keverjük meg.
  3. Adjuk a margarint a tésztához. Fedjük le a tésztát és meleg helyen kelesszük 45 percig.
  4. Amikor a tészta megkelt szórjuk rá a cukrot. Melegítsük elő a goffrisütőt és válasszuk négy részre a tésztát.
  5. Süssük 2-3 percig a tésztát, amíg aranybarna lesz.
  6. Helyezzük egy tálra a goffrikat, tegyük rá a fagylaltot és díszítsük málnával.