Ez a muffin kiváló választás akár reggelire, de tízóraira, uzsonnára is, csakúgy, mint desszertként fogyasztva. Tehát egész nap találhatunk indokot egy kis egészséges nassolásra. A répa szép színt ad neki és növényi itallal készítve egészen könnyű tésztát kapunk, melynek nehéz lesz ellenállni.

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:20 perc

Várakozási idő:25-30  perc

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2  alma apró kockákra vágva
  • 2  répa lereszelve 
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 csipet
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 dl olívaolaj+a kenéshez
  • 3 ek. baracklekvár
  • 2 ek. juharszirup
  • 1.5 dl Joya mandula- vagy (vaníliás) szójaital 
  • 2 ek citromlé
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor és gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

Külön tálban keverjük össze a nedves és száraz hozzávalókat, majd elegyítsük. A muffinformákat kenjük ki olajjal, majd helyezzük bele a tésztát és előmelegített sütőben süssük készre 180 fokon 25-30 perc alatt (tűpróbát végezzünk). Ezután hagyjuk kihűlni majd vegyük ki a formából. Porcukorral meghintve, gyümölccsel díszítve kínáljuk.