Tápláló finomság Joya kesudós rizstejjel.
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 300 ml Joya kesudiós rizsital
- 50 g kukoricakeményítő
- 2 tk sütőpor
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 1 nagy alma
- fél vaníliarúd
- fél citrom leve
- 50 ml szénsavas ásványvíz
- olaj a sütéshez
Tápláló finomság Joya kesudós rizstejjel.
Elkészítés:
(4 személyre)
- Öntsük egy tálba a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliarúd belsejét.
- Fokozatosan öntsük fel Joya kesudiós rizstejjel, citromlével és ásványvízzel, és keverjünk egy laza tésztát belőle. Ha túlságosan folyékony, tegyünk még hozzá egy kis lisztet.
- A tésztát óvatosan keverjük meg és néhány percig hagyjuk állni. Közben az almákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben. A fele császármorzsát és az almát öntsük bele, süssük majd, óvatosan fordítsuk meg és süssük át a másik felét is.
- A tésztát két spaknival szaggassuk kisebb darabokra, és tegyük félre.
- A maradék tésztával hasonlóan járjunk el.
- A kész palacsintákat hintsük meg egy kis porcukorral, és tálaljuk tetszés szerint mazsolával, mandulával és almaszósszal.
Forrás: http://joya.info/rezepte/