Tápláló finomság Joya kesudós rizstejjel.

Hozzávalók:

  1. 150 g liszt
  2. 300 ml Joya kesudiós rizsital
  3. 50 g kukoricakeményítő
  4. 2 tk sütőpor
  5. 50 g cukor
  6. 1 csipet só
  7. 1 nagy alma
  8. fél vaníliarúd
  9. fél citrom leve
  10. 50 ml szénsavas ásványvíz
  11. olaj a sütéshez

Tápláló finomság Joya kesudós rizstejjel.

Elkészítés:

 

(4 személyre)

  1. Öntsük egy tálba a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliarúd belsejét.
  2. Fokozatosan öntsük fel Joya kesudiós rizstejjel, citromlével és ásványvízzel, és keverjünk egy laza tésztát belőle. Ha túlságosan folyékony, tegyünk még hozzá egy kis lisztet.
  3. A tésztát óvatosan keverjük meg és néhány percig hagyjuk állni. Közben az almákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  4. Melegítsünk olajat egy serpenyőben. A fele császármorzsát és az almát öntsük bele, süssük majd, óvatosan fordítsuk meg és süssük át a másik felét is.
  5. A tésztát két spaknival szaggassuk kisebb darabokra, és tegyük félre.
  6. A maradék tésztával hasonlóan járjunk el.
  7. A kész palacsintákat hintsük meg egy kis porcukorral, és tálaljuk tetszés szerint mazsolával, mandulával és almaszósszal.

Forrás: http://joya.info/rezepte/