Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 20 perc

Várakozási idő:  4-5 óra

Hozzávalók:

 

  • 5 dl Good Milk elopak cseresznyés vagy epres joghurtital
  • 2 zacskó étkezési zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1 zacskó tortazselé
  • gyümölcsök tetszés szerint pl. cseresznye, eper (fagyasztott is lehet, de akkor külön olvasszuk fel és úgy tegyük a torta tetejére)
  • egy darab piskóta tortalap
  • 400 g lekvár tetszés szerint

Elkészítése:  Verjük kemény habbá a tejszínt. A zselatint oldjuk fel előírás szerint, majd elegyítsük a joghurttal és cukorral. Óvatosan forgassuk bele a tejszínt. Egy jól záródó kapcsos tortaformát, melynek átmérője megegyezik a piskótáéval béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, melybe tehetünk pár szem feldarabolt gyümölcsöt is.  Hagyjuk megdermedni 3-4 órán keresztül. Ezalatt vágjuk ketté a tortalapot hosszában és kenjük meg a lekvárral, majd szorítsuk a  tortaformára és egy mozdulattal fordítsuk át, hogy a piskóta kerüljön alulra. Ezután távolítsuk el a karimát, majd húzzuk le a sütőpapírt a tetejéről. Ezt követően a tetejét díszítsük gyümölccsel, majd öntsük le az előírás szerint elkészített tortazselével. Újra tegyük hűtőbe amíg a zselé is megszilárdul.