Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  20 perc

Várakozási idő: 80  perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • pici reszelt citromhéj

A  krémhez:

  • 50 dkg Real Nature túró
  • 4 dl tej
  • 500 g Real Nature görög stílusú joghurt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás

A tetejére:

  • 15 dkg házi baracklekvár
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 1 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a cukorral,belemorzsoljuk a margarint, citromhéjat hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk és pár percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a krémet: a pudingporhoz keverjük a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, végül a túrót és görög joghurtot, majd a mazsolát is. A tésztát tortaforma méretűre nyújtjuk, hogy 1-2 cm-t túllógjon. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát villával megszurkáljuk, és közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ezután ráöntjük a krémet és visszatesszük sülni további egy órára.Tetejére csorgathatunk megolvasztott baracklekvárt. A szeletelt mandulát 1 dkg vajon kissé megpirítjuk, majd a torta tetejére halmozzuk