Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: 80 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg sütőmargarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- pici reszelt citromhéj
A krémhez:
- 50 dkg Real Nature túró
- 4 dl tej
- 500 g Real Nature görög stílusú joghurt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás
A tetejére:
- 15 dkg házi baracklekvár
- 15 dkg szeletelt mandula
- 1 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral,belemorzsoljuk a margarint, citromhéjat hozzáadjuk a tojást, tésztává gyúrjuk és pár percre a hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a krémet: a pudingporhoz keverjük a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, végül a túrót és görög joghurtot, majd a mazsolát is. A tésztát tortaforma méretűre nyújtjuk, hogy 1-2 cm-t túllógjon. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát villával megszurkáljuk, és közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ezután ráöntjük a krémet és visszatesszük sülni további egy órára.Tetejére csorgathatunk megolvasztott baracklekvárt. A szeletelt mandulát 1 dkg vajon kissé megpirítjuk, majd a torta tetejére halmozzuk