Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 90  perc

Várakozási idő:  30 perc

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 ek. sárgabarack lekvár

A krémhez:

  • 50 dkg Real Nature túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej vagy laktózmentes verzióban 0,5 l NÖM laktózmentes tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • 1 tojás
  • 10 dkg Real Nature görög stílusú joghurt , görög stílusú light vagy nádcukros joghurt vagy laktózmentes verzióban görög stílusú laktózmentes joghurt

A tetejére:

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 5 ek. cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A leveles tésztát nyújtsuk ki tepsi méretűre és helyezzünk alá sütőpapírt.

A pudingport előírás szerint főzzük fel a tejben. Ha kihűlt , keverjük bele a krém többi hozzávalóját. A tojásnak csak a sárgáját adjuk hozzá, a fehérjét előbb kemény habbá verjük és így tesszük a masszába.

Az egészet oszlassuk el a tésztán , majd kenjük meg lekvárral. A tetejére cukros morzsa kerül: A vajon pirítsuk meg a cukorral elkevert zsemlemorzsát.

Az egész tepsi süteményt süssük 180 fokon kb. 30 percen keresztül.