A legfinomabb szendvics készíthető tízóraira vagy uzsonnára, születésnapi partyra vagy akár egy csendes, olvasgatós délutánra az alábbi recept szerint:

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 10  perc

Várakozási idő:  perc

Hozzávalók kb. 12 szendvicshez :

  • 1 csomag szendvicskenyér (lehetőleg teljes kiörlésű)
  • 2-2 doboz Wojnar’s tonhal- és ráksaláta
  • 1 csomag toast sajt
  • 6-7 db bundázott garnéla rák
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 2-3 szem paradicsom
  • 1 üveg savanyú uborka
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup

Elkészítése:

A szendvicskenyeret pirítsuk meg, majd vágjuk le a héját, melyet használhatunk például máglyarakás készítéséhez.

A kenyereket vágjuk ketté, hogy 2 db háromszög formát kapjunk. Kettő kenyeret kenjünk meg vagy a ráksalátával , helyezzük rá a sütőben kisütött és apró darabokra vágott garnélarákot Ezután a toastsajt és a szeletekre vágott zöldségek következnek. Ezután egy ráksalátával megkent kenyér a következő „emelet”, melynek alját ketchup és majonéz keverékével kenjük meg és ismételjük meg az előző sorrendet. A szendvics tetejét egy szelet kenyér zárja.

Ugyanezt készítsük el tonhal salátával is úgy, hogy apró tonhaldarabokat teszünk bele a rák helyett.