A legfinomabb szendvics készíthető tízóraira vagy uzsonnára, születésnapi partyra vagy akár egy csendes, olvasgatós délutánra az alábbi recept szerint:
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 10 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók kb. 12 szendvicshez :
- 1 csomag szendvicskenyér (lehetőleg teljes kiörlésű)
- 2-2 doboz Wojnar’s tonhal- és ráksaláta
- 1 csomag toast sajt
- 6-7 db bundázott garnéla rák
- 1 doboz tonhalkonzerv
- 2-3 szem paradicsom
- 1 üveg savanyú uborka
- 3 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál ketchup
Elkészítése:
A szendvicskenyeret pirítsuk meg, majd vágjuk le a héját, melyet használhatunk például máglyarakás készítéséhez.
A kenyereket vágjuk ketté, hogy 2 db háromszög formát kapjunk. Kettő kenyeret kenjünk meg vagy a ráksalátával , helyezzük rá a sütőben kisütött és apró darabokra vágott garnélarákot Ezután a toastsajt és a szeletekre vágott zöldségek következnek. Ezután egy ráksalátával megkent kenyér a következő „emelet”, melynek alját ketchup és majonéz keverékével kenjük meg és ismételjük meg az előző sorrendet. A szendvics tetejét egy szelet kenyér zárja.
Ugyanezt készítsük el tonhal salátával is úgy, hogy apró tonhaldarabokat teszünk bele a rák helyett.