Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30  perc

Várakozási idő:  2 óra-1 éjszaka

Hozzávalók :

  • 25dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl NÖM Wiener jegeskávé
  • 2 evőkanál rum
  • 200g babapiskóta
  • a tetejére két e.k. kakaópor
  • díszítéshez pár szem eper

Elkészítése:

A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük.

Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük rumot, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne.

Egy sütőtálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a maradék krémet.

Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral és cikkekre vágott eperrel díszítjük.