Tökéletes gyors ebédnek vagy grill köretnek 😋 az öntet a kesudiónak köszönhetően szuper krémes.
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (4 személyre):
250 gramm tészta
1 uborka
koktélparadicsom
100 g kesudió
150 ml Joya mandulaital
40 ml almaecet
1 evőkanál mustár
1 tk szárított kapor
1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál só
1 tk cukor
Elkészítése:
A legjobb, ha a kesudiót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
Másnap szűrjük le és öblítsük le. Mandulaitallal, ecettel, mustárral, kaporral, fokhagyma granulátummal, sóval és cukorral turmixgépben krémes masszává keverjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Tegyük egy nagy tálba a tésztát, a kesudióöntetet, az uborkát és a paradicsomot, és keverjük össze.
Tálaljuk és díszítsük zsázsával és napraforgómaggal.