Tökéletes gyors ebédnek vagy grill köretnek 😋 az öntet a kesudiónak köszönhetően szuper krémes.

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  30 perc

Várakozási idő: perc

Hozzávalók (4 személyre):

250 gramm tészta

1 uborka

koktélparadicsom

100 g kesudió

150 ml Joya mandulaital

40 ml almaecet

1 evőkanál mustár

1 tk szárított kapor

1/2 teáskanál fokhagyma granulátum

1 teáskanál só

1 tk cukor

Elkészítése:

A legjobb, ha a kesudiót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

Másnap szűrjük le és öblítsük le. Mandulaitallal, ecettel, mustárral, kaporral, fokhagyma granulátummal, sóval és cukorral turmixgépben krémes masszává keverjük.

A tésztát sós vízben kifőzzük.

Az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.

Tegyük egy nagy tálba a tésztát, a kesudióöntetet, az uborkát és a paradicsomot, és keverjük össze.

Tálaljuk és díszítsük zsázsával és napraforgómaggal.