LAKTÓZMENTES MAGOS KENYÉR
Hozzávalók:
- • 500 g búzaliszt
- • 500 g rozsliszt
- • 800 ml Joya Bio Zabital
- • 1 evőkanál só
- • ½ evőkanál kenyérfűszerkeverék (édeskömény, kömény, ánizskeverék)
- • 2-2 evőkanál szezámmag, mák, chia mag, zabpehely és lenmag
- • 1 kocka friss élesztő
LAKTÓZMENTES MAGOS KENYÉR
Elkészítés:
- Öntsünk az élesztőre langyos zabitalt, és oldjuk fel benne.
- Tegyük a lisztet egy nagy tálba, és öntsük hozzá a zabital mixet. Ezután adjuk hozzá a sót és a fűszereket, és a végén gyúrjuk hozzá a szezámmag-, mák-, chia- mag-, zabpehely- és lenmagkeveréket.
- Miután összegyúrtuk a tésztát alaposan, egy olyan zárható edénybe tesszük, melyben van elég hely a megemelkedő tészta számára. Fedjük le a tálat és hagyjuk kb. 1 órát állni meleg helyen.
- Amikor a tészta kb. kétszeresére nőtt, vegyük ki és gyúrjuk a kívánt alakra. Fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk ismét kb. 30 percig meleg helyen. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Helyezzük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal és süssük 200 fokon körülbelül 30 percig.