VEGÁN FRANCIA TOAST KARAMELLIZÁLT BANÁNNAL

Vegán francia toast karamellizált banánnal   Nem is lehetne az állott kenyérszeletek felhasználásnának  jobb módja, mint ez a recept. A francia toast egy csodálatos és változatos módja a napkezdő reggelinek. A gyors reggelit kiegészíthetjük friss gyümölccsel vagy, mint ebben a receptben, karamellizált banánnal. Egy álomfinom kényeztetés tojás és tej nélkül.   Nehézségi fok: ①②③ Költség:…

FAGYASZTOTT ÁFONYÁS SAJTTORTA

    Anya a legjobb és általában ő készíti a legfinomabb édességeket. Mi lenne, ha Anyák napja alkalmából megfordítanánk a szerepeket?  Adjuk vissza neki a kedvességet ezzel az otthon készült áfonyás sajttortával. Ebből a növényi alapú és glutén mentes áfonyás sajttortából még az Édesanyád is szeretne még egyszer egy kis szeletet enni.   Nehézségi fok:…

CITROMFÜVES CRÉME BRULÉE

  A klasszikus francia desszert megbolondítva kókusszal és citromfűvel. Ellenállhatatlan és még elkészíteni is könnyű.   Hozzávalók (4 adaghoz):   100 ml Joya bio kókusz főzőkrém 200 ml hideg Joya szójaital 1 darabka citromfű 200 ml kókusztej 100 g cukor 2 darab kaffir lime levele 2 teáskanál keményítő 50 ml citromlé 4 teáskanál nádcukor  …

VEGÁN FARSANGI FÁNK

  A fánkok fontos részei a karneváli szezonnak. Ezzel a recepttel valóban vegánok és ellenállhatatlanul finomak.   Nehézségi fok: ①②③ Költség: ①②③ Elkészítési idő: 80 perc Várakozási idő: 40 perc   Hozzávalók:   250 ml Joya mandulás zabital 42 g élesztő 200 g növényi margarin 500 g liszt 100 g cukor 1 darab vanília 3…

MANDULA LEVENDULA MACCHIATO

  A krémes barista mandulaital és a pirított mandula íze mennyeien harmonizál a közepesen sötétre pörkölt kávéval és a levendula sziruppal. Mindenképpen ki kell próbálni!   Hozzávalók ( 1 adaghoz):   200 ml Joya barista mandulaital 40 ml espresso 0,5 teáskanál levendula szirup   Elkészítése: Habosítsuk fel a barista mandulaitalt és öntsük egy magas pohárba.…

GRÁNÁTALMA SMOOTHIE BROKKOLIVAL

Öntsük a Joya Zab-chiaitalt  és a gránátalma levét egy turmixba. Adjuk hozzá a banánt, az áfonyát és az almát, majd pürésítsük. Fokozatosan adjuk hozzá a brokkoli rózsákat, a gyömbért és a chiamagot. Először kis sebességgel keverjük össze, majd növeljük a sebességet, amíg a brokkoli teljesen el nem  keveredik a gyümölcsökkel. Osszuk szét az üvegekbe. Hűtve is finom! HOZZÁVALÓK…

ŐSZI CHIOGGIA CÉKLASALÁTA

Itt az ősz és a céklaszezon! Próbálta már a choggia céklát? A saláta nem csak finom lesz tőle, de gyönyörű is.

KÓKUSZOS SÜTEMÉNY- THERMOMIX KÉSZÜLÉKHEZ ÍRT RECEPT

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra (felső és alsó hő). Fedjük le a sütőlapot sütőpapírral. 2. Adjuk a diót, a mandulát, a mogyorót és a sárgarépát a keverőedénybe, és pároljuk 20 másodpercig. 3. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a reszelt kókuszdiót, a sütőport, a vaníliáscukrot, a kakaóport és a fahéjat, majd főzzük 10 másodpercig 4.…

KARAMELLÁS SHAKE PISKÓTÁVAL, TEJMENTESEN

Ha az ember nem tudja eldönteni, hogy jégkrémet, kekszet vagy süteményt egyen, készítsen egyszerre mindháromból finomságot! Ebben a receptben a tejmentes Joya jégkrém ropogós süteményekkel és jéghideg mandulaitallal keveredik. Ki ne ismerné ezt a különlegességet a kávézókból. Most próbáljuk ki otthon a karamellás-mandulás változatban. Tegyünk 2 gombóc Joya mandulás karamella fagyit és 400 ml Joya Mandulaitalt…

HIDEG UBORKA LEVES TEJMENTESEN

Tegyük a kaprot a mixerbe, keverjük 3 másodpercig és nyomkodjuk le a széléről spatulával. Adjuk hozzá az uborkát, a Joya bio szójatejet, a Joya Bio natúr szójagurtot, a citromlevet, sót és borsot és keverje 30 másodpercig. Sózzuk, borsozzuk, öntsük egy tálba és kb. 2 órára tegyük a hűtőbe. Tálaljuk az uborkalevest mentával díszítve.   MUNKAIDŐ:  15 perc. VÁRHATÓ IDŐ: 2 óra hűtés   HOZZÁVALÓK…

AZ ÉLELMISZER-TRENDEK 2018 MIT FOGUNK ENNI 2018-BAN?

Új év, új élelmiszer-trendek. A laboratóriumi húsoktól a szuper-gombákig húzódik a jövő táplálkozási tendenciáinak skálája. Összefoglaltuk Önöknek az élelmiszer-szakértők előrejelzéseit, és különösen örülünk a harmadik trendnek 🙂 VIRÁGOS AROMÁK Magok, levelek és gyökerek mellett ma már a virágok is a kulinária felfedezettjei. Legyen ez extravagáns, de ehető dekoráció vagy új ízösszetevő – jöhet a színes virágeső!…

TORMÁS CÉKLALEVES VEGÁN MÓDRA A JOYÁTÓL

1. Hámozzuk le a hagymát, a burgonyát és a céklát, és aprítsuk fel. 2. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és enyhén pirítsuk meg a hagymát. Ezután adjuk hozzá a burgonyát és a céklát, majd pároljuk. 3. Tegyük hozzá a zöldségeket és főzzük kb. 15 percig. Adjuk hozzá a lereszelt torma felét és a…

A habosításra leginkább ajánlott növényi tej a Barista a Joyától

CAPPUCCINO A legnépszerűbb az olaszoknál, egy csésze presszó kávé tejjel és tejporral felöntve. LATTE MACCHIATO A macchiato három rétegű, melyet üvegpohárban csodálhatunk meg. Itt az öntés sorrendje: először a forró tej, majd a tejhab és végül a forró kávé. CAFFÈ LATTE A latte-t is nagy csészében kínálják. Ehhez a kávé után öntjük a forró tejet,…

BÖGRÉBEN SÜLT CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY (Laktózmentes recept)

Hozzávalók: 4 ek liszt 1 lágy banán 2 ek kakaópor 2-3 ek agave szirup 2-3 ek Joya Bio Pur Szójaital 1/2 ek tejszín 1/2 ek sütőpor 2 db csokoládé 1. A törjük össze a banánt és keverjük el a száraz hozzávalókkal egy tálban. 2. Ezután óvatosan keverjük a Joya Bio Pur italt és az agávé…

MANGO LASSI

Hozzávlók: • 100 ml mangópüré • 300 ml narancslé • 300 g Joya Bio Natúr Joghurt 1. Keverjük össze a hozzávalókat turmixgépben. Édesíthetjük mézzel vagy agávé sziruppal ízlés szerint. 2. Végül öntsük üvegtálba, és díszítsük mentalevéllel. En’Joya! http://joya.info/

AVOKÁDÓ DIP

Hámozzuk meg avokádót és keverjük krémesre a Joyagurttal egy tálban. Adjuk hozzá egy fél citrom levét, préseljünk rá egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint chilivel is megszórhatjuk. A végén addig keverjük, amíg sima dip nem keletkezik. Tipp: Tökéletes mártogatós tortillához, chipshez vagy csíkokra vágott zöldségekhez (uborka, zeller és sárgarépa). HOZZÁVALÓK 1 érett avokádó 150…

ZÖLDSÉGLEVES CSICSERIBORSÓ

Kevesebb, mint félóra alatt elkészül ez az ízletes vegán leves sok zöldséggel és fehérjében gazdag csicseriborsóval.

GRÁNÁTALMA-BROKKOLI TURMIX

Ez a mélypiros, gránátalmalével és brokkolival készült turmix bármely évszakban kiváló vitaminforrás. Télen fagyasztott bogyós gyümölcsökkel is készíthetjük, jégkockák helyett pedig adjunk ilyenkor hozzá egy kis vizet.

SÜTŐTÖKLEVES KURKUMÁVAL

A sárga boldoggá tesz  😊 és ez a bársonyos leves beveti a “szuper fűszer”-t, a Kurkumát is. Tejszín nélkül, kókusztejjel készül.

SPÁRGAKRÉMLEVES SZEZÁMMAL, TEJMENTESEN

Tudtad, hogy a szezám és a spárga nagyon jól illik egymáshoz? Egy kis tahini segítségével megújíthatjuk a hagyományos spárga krémlevest. Természetesen ez a leves tejmentes, hiszen növényi Joya főzőkrémmel készül : )

TEJMENTES FÁNK A JOYÁTÓL

Végre egy finom, tejmentes fánk, mely nem zsírban sül, vagyis nem kell forró olajjal és nem zsíros ujjakkal vacakolni… ; ) A kókusz extra könnyedséget és frissességet ad hozzá.

VEGÁN CSOKOLÁDÉS MANDULATORTA

Egyszerűen remek! A csokoládés mandulatorta nagyon egyszerű és fantasztikusan finom akár csokoládé nélkül is.

NARANCSOS-BARACKOS REGGELI KÁSA ZABTEJSZÍNNEL

Tegyük a zabpelyhet, a 300 g vizet, a Joya Zab főzőtejszínt, a narancslevet, narancshéjat, a kardamomot és a sót egy edénybe és főzzük 10 percig 95 ° C-on. Eközben vágjunk az aprósüteményt finom csíkokra. 2. Adjunk a kásához 30 g felcsíkozott aszalt kajszibarackot, keverjük össze, tegyük a zabkását 4 desszertüvegbe, és hagyjuk megdagadni. 3. Adjunk…

FOKHAGYMÁS SPENÓTKRÉM TEJMENTESEN

Egy szelet illatos, friss kenyér és egy finom fokhagymás spenótkrém – mi jobb ennél reggelire? A tavasz íze kenyéren, palacsintában vagy pitában. Hmmm…

ZELLERKRÉMLEVES

Egy gyorsan elkészíthető, krémes, és tejmentes zöldségleves.

SÁRGARÉPA-FŐZELÉK

Finomfőzelék helyett…

TZAZIKI

A híres török és görög uborkasaláta tejmentesen.

ZSENGE SPENÓTOS TÉSZTA

Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei.

TÖLTÖTT PALACSINTA

Palacsinta extrákkal felszerelve…

MATCHA LATTE

Ezt a receptet a bécsi Cha No Ma japán teaház bocsátotta rendelkezésünkre.

GYORS EPERTURMIX

Kalciumos szójaital eperrel…

MÜZLI SZÓJAGURTTAL

A szójagurtot és a szójaitalt összeöntjük egy tálba a müzlivel és a felkockázott gyümölccsel. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mazsolát és müzlit. Megkeverjük, és kész is a királyi reggeli.

SÜTŐTÖKÖS PISKÓTA JOYA ZABITALLAL

Mmmm, az ellenállhatatlan…

TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR CHIA MAGGAL ÉS ZABTEJJEL

LAKTÓZMENTES MAGOS KENYÉR

ÉJSZAKAI ZAB

Kiváló reggeli recept a tetszőlegesen és változatosan kombinálható Éjszakai Zab. Este folyadékba áztatunk gabonát, magokat, gyümölcsöket és fűszereket. A keverék a hűtőben nyolc óra alatt megszívja magát, és másnapra kész reggeli lesz belőle.

FŰSZERES CHAI LATTE

Adventi tipp a Joyától

VEGÁN SZILVATORTA

Torta kókusztejjel. Egészséges és finom!

VEGÁN ALMÁS CSÁSZÁRMORZSA

Tápláló finomság Joya kesudós rizstejjel.

Vegán pogácsa

Pogácsa egy tipikus brit tészta, az angolok általában teaidőben fogyasztják. Ez a finom, omlós vegán pogácsa, egy vasárnap reggeli különlegességként is jól beválik. A legjobb frissen a sütőből felszolgálva Görög Joygurttal és lekvárral.

KÓKUSZOS FRAPPÉ KIWIVEL ÉS AZ ALMÁVAL

Laktózmentes finomság a nyári szünetre.