Végre egy finom, tejmentes fánk, mely nem zsírban sül, vagyis nem kell forró olajjal és nem zsíros ujjakkal vacakolni… ; ) A kókusz extra könnyedséget és frissességet ad hozzá.

  1. Először keverjük össze a lenmaglisztet és a vizet, majd hagyjuk, hogy kb. 10 percig duzzadni. Egy nagy tálba tegyük bele a búzalisztet, őrölt mandulát, nádcukor, sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, szerecsendiót és keverjük el. Egy második, kisebb edényben keverjük össze a Joya Kókuszgurtot, a lenmagvakat és a kókuszolajat. Ezután lassan adjuk hozzá a száraz anyagokhoz, és addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Esetleg addhatunk hozzá 2-3 evőkanál melegvizet, ha a tészta túl kemény.
    2. Ezután töltsük a masszát szilikonformába. (Aki sütőpapírt használ, kenje meg egy kis kókuszolajjal.)
    3. Süssük 180 ° C-on körülbelül 15 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a fánkot a sütőből és hagyjuk lehűlni.
    4. Időközben keverjük össze a porcukrot vízzel, amíg be nem sűrűsödik. Ezután mártsuk bele a mini fánkok tetejét és szórjuk meg cukorhópehellyel.Tipp: Az egyes fűszerek helyett egyszerűen használhatunk készen kapható mézeskalácsfűszert!
    A recept körülbelül 6 minifánkra elegendő, normál méretű fánk készítésekor a mennyiség kétszeresét használja.

    HOZZÁVALÓK 6 DARABIG
    Tészta:
    1 ek lemagliszt
    1 ek vizet
    50 g reszelt mandula
    60 g búzaliszt
    2-3 ek barna nádcukor
    ⅛ tk szegfűszegpor
    1 tk fahéj
    ¼ tk gyömbérpor
    ⅛ tk szerecsendiópor
    ½ tk sütőpor
    1 csipetnyi só
    3-4 ek Joya Kókuszgurt
    2 ek olvasztott kókuszolaj
    Máz:
    100 g porcukor
    kb. 1 ek víz
    2-3 ek cukorhópehely