Hozzávalók:
LUNTER SEAFOO TOFU pink filé
200 g főtt sushi rizs (főzés után a rizst rizsecettel, cukorral és sóval ízesítjük)
1 sárgarépa
150 g vörös káposzta
100 g edami sajt
1 avokádó
nori hínár
fehér és fekete szezám
olaj
Szósz:
¼ csésze rizsecet
¼ csésze agavé vagy nádcukor
¼ csésze szójaszósz
½ teáskanál szárított gyömbér
¼ teáskanál chili
1 tk szárított fokhagyma
1/2 csésze víz + 1 evőkanál kukoricakeményítő

 

Elkészítése:
1. Főzzük meg a szusi rizst az utasítások szerint. Ízesítsük rizsecet, cukor és só keverékével.
2. Elkészítjük a szószt – a víz és a keményítő kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, 
majd felforraljuk. A keményítőt feloldjuk vízben, és hozzáadjuk a többihez. 
Sűrűre keverjük, majd félretesszük. Ha azt szeretnénk, hogy a szósz sűrűbb legyen, adjunk hozzá még egy 
kevés keményítős vizet. 
3. A tofut tetszés szerinti formára vágjuk, és serpenyőben kisütjük. 
A Pink Filé azonban nyersen is fogyasztható. A zöldségeket felvágjuk/reszeljük, a nori hínárt kisebb 
négyzetekre vágjuk.
4. Tegyük a tálba először a rizst, majd a zöldségeket és a tofut, majd mindent öntözzük meg az elkészített 
 szósszal.