Mmmm, az ellenállhatatlan…

Hozzávalók:

  1. • 1 kis Hokkaidotök vagy sütőtök
  2. • 120 ml Joya zabital, langyos
  3. • 1 evőkanál almaecet
  4. • 110 g margarin
  5. • 200 g barna cukor
  6. • 2 tojás
  7. • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  8. • 1/4 teáskanál sütőpor
  9. • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  10. • 200 g tönkölybúzaliszt
  11. • 1 csipet só
  12. • 1 teáskanál vanília-kivonat

Mmmm, az ellenállhatatlan…

Elkészítés:

  1. – Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  A sütőtököt és vágjuk kockákra, majd 20 percig a süssük és hagyjuk kihűlni.
  2. – Botmixer segítségével készítsünk 220 g pürét, a sütőtök maradék részét aprítsuk fel és tegyük félre.
  3. – Keverjük össze a Joya zabitalt az almaecetet és tegyük félre.
  4. – Turmixoljuk össze a margarint a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a tojást, a sütőtökpürét és fűszereket, keverjük össze.
  5. – Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Most adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, a sütőtök darabokat és keverjük el. A végül adjuk hozzá a zabital-almaecet keveréket és a vanília kivonatot, majd ismét keverjük össze.
  6. – Egy téglalap alakú tortaformát (kb 29 x 19 cm) kenjünk ki margarinnal és szórjunk meg liszttel. Öntsük ki a felesleges lisztet. Öntsük bele a darabos, majd a simára mixelt sütőtökös keveréket. 180 fokon süssük 45 percig. Lehűlés után vágjuk téglalap alakú szeletekre.

 

http://joya.info/rezept/saftige-kurbisschnitten/