Mmmm, az ellenállhatatlan…
Hozzávalók:
- • 1 kis Hokkaidotök vagy sütőtök
- • 120 ml Joya zabital, langyos
- • 1 evőkanál almaecet
- • 110 g margarin
- • 200 g barna cukor
- • 2 tojás
- • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- • 1/4 teáskanál sütőpor
- • 1 kávéskanál szódabikarbóna
- • 200 g tönkölybúzaliszt
- • 1 csipet só
- • 1 teáskanál vanília-kivonat
Mmmm, az ellenállhatatlan…
Elkészítés:
- – Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A sütőtököt és vágjuk kockákra, majd 20 percig a süssük és hagyjuk kihűlni.
- – Botmixer segítségével készítsünk 220 g pürét, a sütőtök maradék részét aprítsuk fel és tegyük félre.
- – Keverjük össze a Joya zabitalt az almaecetet és tegyük félre.
- – Turmixoljuk össze a margarint a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a tojást, a sütőtökpürét és fűszereket, keverjük össze.
- – Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Most adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, a sütőtök darabokat és keverjük el. A végül adjuk hozzá a zabital-almaecet keveréket és a vanília kivonatot, majd ismét keverjük össze.
- – Egy téglalap alakú tortaformát (kb 29 x 19 cm) kenjünk ki margarinnal és szórjunk meg liszttel. Öntsük ki a felesleges lisztet. Öntsük bele a darabos, majd a simára mixelt sütőtökös keveréket. 180 fokon süssük 45 percig. Lehűlés után vágjuk téglalap alakú szeletekre.