Nehézségi fok: ②③

Költség: ①②

Elkészítési idő: 40 perc

Várakozási idő:   perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg sütőtök
  • 10 dkg Ovidur juhsajt
  • 20 dkg rizs
  • 3 dl fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l  zöldség alaplé
  • Egy – egy csipet  só és bors
  • 1 ek. vaj
  • a díszítéshez növényi csíra, pl. búzacsíra vagy snidling

Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, és kockára vágjuk, majd vajon megpároljuk. A rizst  és fokhagymát hozzátesszük, majd ráöntünk annyi bort, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetjük. Folyamatosan pótoljuk a bort és alaplét amennyit felvesz. A végén belemorzsoljuk a juhsajtot. Növényi csírákkal vagy snidlinggel díszítjük.