A sütőtökös, fűszeres latte igazi különlegesség a kávérajongók számára. Ha az időjárás hűvösebbre fordul percek alatt felmelegít, az ősz igazi fénypontja . A házi sütőtökös, fűszeres latte nem igényel kész fűszerkeveréket és ízlés szerint készíthető el. A Joya  Barista mandulaital tökéletes alap hozzá.

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 50 ml eszpresszó kávé
  • 0,5 tk fahéj
  • 0,25 tk szegfűszegpor
  • 0,25 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 0,25 ek vanília kivonat
  • 100 g Hokkaido tök
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 500 ml Joya Barista mandulaital

 

 

Készítsük el a fűszerkeveréket fahéjból, szegfűszegporból, szerecsendióból és gyömbérporból. Nagyobb mennyiséget is összekeverhetünk  és eltehetjük a következő forró italhoz, vagy sütéshez használhatjuk.

A tököt kockákra vágjuk, kevés vízzel megdinszteljük és pürésítjük.

A tökpürét összekeverjük a juharsziruppal, a vanília kivonattal és a tökfűszerrel.

Melegítsük fel és habosítsuk  a  Joya barista mandulaitalt, és keverjük hozzá  a tökkeveréket. Öntsük az eszpresszót poharakba, és adjuk hozzá a sütőtök-ital keveréket. Hintsük meg kevés fahéjjal.