A sütőtökös, fűszeres latte igazi különlegesség a kávérajongók számára. Ha az időjárás hűvösebbre fordul percek alatt felmelegít, az ősz igazi fénypontja . A házi sütőtökös, fűszeres latte nem igényel kész fűszerkeveréket és ízlés szerint készíthető el. A Joya Barista mandulaital tökéletes alap hozzá.
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 50 ml eszpresszó kávé
- 0,5 tk fahéj
- 0,25 tk szegfűszegpor
- 0,25 teáskanál gyömbérpor
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 0,25 ek vanília kivonat
- 100 g Hokkaido tök
- 1 evőkanál juharszirup
- 500 ml Joya Barista mandulaital
Készítsük el a fűszerkeveréket fahéjból, szegfűszegporból, szerecsendióból és gyömbérporból. Nagyobb mennyiséget is összekeverhetünk és eltehetjük a következő forró italhoz, vagy sütéshez használhatjuk.
A tököt kockákra vágjuk, kevés vízzel megdinszteljük és pürésítjük.
A tökpürét összekeverjük a juharsziruppal, a vanília kivonattal és a tökfűszerrel.
Melegítsük fel és habosítsuk a Joya barista mandulaitalt, és keverjük hozzá a tökkeveréket. Öntsük az eszpresszót poharakba, és adjuk hozzá a sütőtök-ital keveréket. Hintsük meg kevés fahéjjal.