A sárga boldoggá tesz  😊 és ez a bársonyos leves beveti a “szuper fűszer”-t, a Kurkumát is. Tejszín nélkül, kókusztejjel készül.

1. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk apró darabokra, tisztítsuk meg a Hokkaido tököt, és vágjuk kockákra
2. Süssük a hagymát és a fokhagymát közepes lángon egy kis olajon, de ne barnítsuk. Majd tegyük hozzá a kurkumát és a chilit az almaborral.
3. Adjuk hozzá a sütőtököt és öntsük hozzá a zöldséglevest. 15 percig pároljuk, és időnként keverjük meg. Amikor a sütőtök puha, pürésítsük.
4. Adjuk hozzá a Joya Kókuszos Rizsitalt , és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá egy kicsit több rizsitalt. Végül csepegtessünk rá néhány csepp tökmagolajat és szórjuk meg tökmaggal.

HOZZÁVALÓK 4-6 FŐ RÉSZÉRE
1 Hokkaido tök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
300 ml Joya Kókuszos Rizsital
500 ml zöldségleves
1 ek almabor
2 kk kurkuma
½ kk chilipor
1 csipet szerecsendió
só, bors
tökmagolaj, tökmag a tetejére