Pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a sütés nélküli csokis édességet növényi ital segítségével. Az eredmény magáért beszél…

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:40 perc

Várakozási idő:2 óra

Hozzávalók (a tésztához)

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg növényi zsiradék
  • 1,5 dl víz
  • 1,6 dl Joya mandulaital vagy vaníliás szójaital
  • 12 dkg étcsokoládé
  • fél tk 
  • 5 dkg kakaópor

A tetejére:

  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kandírozott gyümölcs

Keverjük össze a cukrot, zsiradékot, Joya italt és sót, majd melegítsük fel, olvasszuk meg a keveréket. Ezután elegyítsük benne a kakaót, majd  a csokoládét a vízben olvasszuk fel és adjuk a masszához. Végül daraboljuk bele a kekszet is.

A kekszes masszát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és kihűlés után pihentessük 2 órán át hűtőben.

A tetejét szórjuk meg kakaóporral, majd szeleteljük négyzet alakúra.

A tetejére olvasszuk meg a csokoládét egy kis vízzel és cseppentsünk minden kocka tetejére, amire egy-egy darabka feldarabolt kandírozott gyümölcs kerüljön.