Ez a növényi alapú rizottó gombával és spenóttal különösen krémes és kiadós és tökéletes választás hétvégi étkezésre vagy vacsorára
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 20 perc
Várakozási idő: 50 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 250 g gomba
- 250 g tofu
- 1 db hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- 300 g rizottó rizs
- 700 ml zöldségleves
- 50 ml Joya bio rizs főzőkrém
- 2 marék bébispenót
- 1 csipet só és bors
Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A hagymát, a tofut és a gombát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Először a hagymát dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a tofut és a gombát és pirítsuk készre, majd öntsük bele a fehérbort.
Egy nagy tepsiben keverjük össze a hagymát, a tofut és a gombát rizottó rizzsel, zöldségalaplével és rizs főzőkrémmel. Fedjük le az egészet alufóliával vagy megfelelő fedővel, és tegyük be a sütőbe 20 percre.
Távolítsuk el a fóliát vagy a fedőt, és tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, vagy amíg a rizottó krémes nem lesz. Időnként megkeverjük.
A megsült rizottót kivesszük a sütőből, belekeverjük a bébispenótot, majd sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk!