Ez a növényi alapú rizottó gombával és spenóttal különösen krémes és kiadós és tökéletes választás hétvégi étkezésre vagy vacsorára

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 20 perc

Várakozási idő:  50 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 250 g gomba
  • 250 g tofu
  • 1 db hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 ml fehérbor
  • 300 g rizottó rizs
  • 700 ml zöldségleves
  • 50 ml Joya bio rizs főzőkrém
  • 2 marék bébispenót
  • 1 csipet só és bors

 

Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A hagymát, a tofut és a gombát apróra vágjuk.

Melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Először a hagymát dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a tofut és a gombát és pirítsuk készre, majd öntsük bele a fehérbort.

Egy nagy tepsiben keverjük össze a hagymát, a tofut és a gombát rizottó rizzsel, zöldségalaplével és rizs főzőkrémmel. Fedjük le az egészet alufóliával vagy megfelelő fedővel, és tegyük be a sütőbe 20 percre.

 

Távolítsuk el a fóliát vagy a fedőt, és tegyük vissza a sütőbe további 20 percre, vagy amíg a rizottó krémes nem lesz. Időnként megkeverjük.

A megsült rizottót kivesszük a sütőből, belekeverjük a bébispenótot, majd sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk!