Barista zabital a levesben? Természetesen! A Barista zabital még erre is tökéletes a krémessége miatt.

ÚJ Barista zabitalunk praktikus 500ml-es kiszerelésben már megtalálható a szupermarketek polcain 😍

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  30 perc

Várakozási idő: perc

Hozzávalók (4 személyre):

3 evőkanál olívaolaj

1 csokor medvehagyma

500 g spárga

1 kis burgonya

1 gerezd fokhagyma

100 ml fehérbor

1 teáskanál só

250 ml Joya Barista zabital

250 ml víz

1 evőkanál tahini

1 csipet bors

1 csipet reszelt szerecsendió

spenót

Citromhéj

Díszítés 1. feltét

1 teáskanál olívaolaj

spárgahegyek

1 csipet só

Díszítés 2. feltét

2 evőkanál napraforgó vagy fenyőmag

2 evőkanál olívaolajon pirított panko

1 újhagyma apróra vágva

1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Tengeri só pehely ízlés szerint

 

Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. A medvehagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük benne.

A spárgát és a burgonyát meghámozzuk és durvára vágjuk (a spárgahegyeket tegyük félre). Adjuk hozzá a medvehagymához.

A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és szintén az edénybe szórjuk.

Az egészet jól megpirítjuk, majd fehérborral lelocsoljuk.

Adjunk hozzá sót, zabitalt és vizet. Fedjük le az edényt, és pároljuk 20 percig.

Ezután hozzáadjuk a tahinit, a borsot, a szerecsendiót, a spenótot és a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

Az 1. feltéthez pirítsuk meg a spárga hegyét olívaolajon, és ízesítsük sóval.

A 2. feltétet is készítsük el és szórjuk meg mindkettővel az ételt.

😋