Barista zabital a levesben? Természetesen! A Barista zabital még erre is tökéletes a krémessége miatt.
ÚJ Barista zabitalunk praktikus 500ml-es kiszerelésben már megtalálható a szupermarketek polcain 😍
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: perc
Hozzávalók (4 személyre):
3 evőkanál olívaolaj
1 csokor medvehagyma
500 g spárga
1 kis burgonya
1 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
1 teáskanál só
250 ml Joya Barista zabital
250 ml víz
1 evőkanál tahini
1 csipet bors
1 csipet reszelt szerecsendió
spenót
Citromhéj
Díszítés 1. feltét
1 teáskanál olívaolaj
spárgahegyek
1 csipet só
Díszítés 2. feltét
2 evőkanál napraforgó vagy fenyőmag
2 evőkanál olívaolajon pirított panko
1 újhagyma apróra vágva
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Tengeri só pehely ízlés szerint
Elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. A medvehagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük benne.
A spárgát és a burgonyát meghámozzuk és durvára vágjuk (a spárgahegyeket tegyük félre). Adjuk hozzá a medvehagymához.
A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és szintén az edénybe szórjuk.
Az egészet jól megpirítjuk, majd fehérborral lelocsoljuk.
Adjunk hozzá sót, zabitalt és vizet. Fedjük le az edényt, és pároljuk 20 percig.
Ezután hozzáadjuk a tahinit, a borsot, a szerecsendiót, a spenótot és a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
Az 1. feltéthez pirítsuk meg a spárga hegyét olívaolajon, és ízesítsük sóval.
A 2. feltétet is készítsük el és szórjuk meg mindkettővel az ételt.
😋