Tudtad, hogy a szezám és a spárga nagyon jól illik egymáshoz? Egy kis tahini segítségével megújíthatjuk a hagyományos spárga krémlevest. Természetesen ez a leves tejmentes, hiszen növényi Joya főzőkrémmel készül : )

  1. ELKÉSZÍTÉS
    Mossuk meg a spárgát, hámozzuk meg, távolítsuk el a kemény végeit, és vágjuk apróra. Hámozzuk meg és tegyük a burgonyához.
    2. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, pároljuk meg a spárgát és a burgonyát, és fehérborral öntözzük. Adjuk hozzá a zöldséglevest és pároljuk kb. 15 percig.
    3. Amikor a zöldségek megpuhulnak, addjuk hozzá a tahinit, sót, borsot és a citromlevet és a pürét, majd a levest botmixerrel pürésítsük. Végül öntsük bele a Joya Bio Zab Főzőkrémet, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
    4. Tálaljuk a spárgakrémlevest olívaolajjal meglocsolva.
    Tipp: Használhatunk szezámolajat vagy megszórhatjuk pirított a szezámmaggal is. Tálaljuk pirított kenyérkockákkal.

    HOZZÁVALÓK 4-5 ADAGHOZ
    500g fehér spárga
    1 nagy burgonya
    2 ek olívaolaj
    500 ml zöldségleves
    100 ml száraz fehérbor
    200 ml Joya Zab Főzőkrém
    2 ek Tahini (szezám paszta)
    Fél citrom leve
    Só, bors, szerecsendió
    Zöldborsó vagy zsemle a körethez