Mit szólna uzsonnára egy egészséges nassolnivalóhoz, olyasvalamihez ami más mint a megszokott? Ezek a finom zabos sárgarépa muffinok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és könnyen a kedvenc délutáni csemegéjévé válhatnak.

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 20 perc

Hozzávalók 12 adaghoz:

370 g liszt

100 g cukor

30 g kókuszreszelék

1 tk sütőpor

1 tk fahéj

1 tk vaníliapor

200 ml Joya bio zab ital

4 evőkanál repceolaj

250 g sárgarépa

250 g datolya

1 evőkanál juharszirup

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a vaníliát.

Egy külön tálban keverjük össze az olajat és a zabitalt.

A datolyát apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és felkockázzuk.

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.

A muffinformákat kivajazzuk, megtöltjük a masszával, majd 20 percig sütjük a sütőben

Azonnal lekenjük juharsziruppal, és még kissé melegen tálaljuk.