Répás cupcake a tavasz első napjaira. Egyszerűen tökéletes.
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 30 perc
Várakozási idő: 25 perc
Hozzávalók:
A muffinhoz:
200 g sárgarépa
200 g tönköly (teljes kiőrlésű) liszt
100 g reszelt mogyoró
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 tk sütőpor
egy csipet só
1 tk fahéj
80 g cukor (vagy tetszés szerinti édesítőszer)
100 g almaszósz
100 ml olaj
100 ml Joya bio zab ital
1 tk almaecet
A glazúrhoz:
250 g vegán krémsajt
50 g porcukor (vagy tetszés szerinti édesítőszer)
egy csipet citromlé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sárgarépát finomra reszeljük. Keverjük össze az almaszószt, a zabpelyhet, a cukrot, az olajat és az almaecetet egy mérőedényben, és tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a darált mogyorót, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és a sárgarépát, és jól keverjük össze. Öntsük a masszát az előkészített muffinformákba. 25 percig sütjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a cukormázhoz keverjük össze az összes hozzávalót. Csőhegy segítségével csepegtessük a cukormázt a cupcake-re. Díszítsük apróra vágott pisztáciával, marcipános sárgarépával vagy más tetszés szerinti feltéttel!