Répás cupcake a tavasz első napjaira. Egyszerűen tökéletes.

 

Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő: 30  perc

Várakozási idő: 25 perc

Hozzávalók:

 A muffinhoz:

200 g sárgarépa

200 g tönköly (teljes kiőrlésű) liszt

100 g reszelt mogyoró

1/2 teáskanál szódabikarbóna

2 tk sütőpor

egy csipet só

1 tk fahéj

80 g cukor (vagy tetszés szerinti édesítőszer)

100 g almaszósz

100 ml olaj

100 ml Joya bio zab ital

1 tk almaecet

A glazúrhoz:

250 g vegán krémsajt

50 g porcukor (vagy tetszés szerinti édesítőszer)

egy csipet citromlé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sárgarépát finomra reszeljük. Keverjük össze az almaszószt, a zabpelyhet, a cukrot, az olajat és az almaecetet egy mérőedényben, és tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a darált mogyorót, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és a sárgarépát, és jól keverjük össze. Öntsük a masszát az előkészített muffinformákba. 25 percig sütjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a cukormázhoz keverjük össze az összes hozzávalót. Csőhegy segítségével csepegtessük a cukormázt a cupcake-re. Díszítsük apróra vágott pisztáciával, marcipános sárgarépával vagy más tetszés szerinti feltéttel!