NARANCSOS-BARACKOS REGGELI KÁSA ZABTEJSZÍNNEL

Tegyük a zabpelyhet, a 300 g vizet, a Joya Zab főzőtejszínt, a narancslevet, narancshéjat, a kardamomot és a sót egy edénybe és főzzük 10 percig 95 ° C-on. Eközben vágjunk az aprósüteményt finom csíkokra. 2. Adjunk a kásához 30 g felcsíkozott aszalt kajszibarackot, keverjük össze, tegyük a zabkását 4 desszertüvegbe, és hagyjuk megdagadni. 3. Adjunk…

Bővebben

FOKHAGYMÁS SPENÓTKRÉM TEJMENTESEN

Egy szelet illatos, friss kenyér és egy finom fokhagymás spenótkrém – mi jobb ennél reggelire? A tavasz íze kenyéren, palacsintában vagy pitában. Hmmm…

ZELLERKRÉMLEVES

Egy gyorsan elkészíthető, krémes, és tejmentes zöldségleves.

TZAZIKI

A híres török és görög uborkasaláta tejmentesen.

ZSENGE SPENÓTOS TÉSZTA

Ambrus Krisztina laktózmentes szakácskönyvében, az “Enni vagy nem enni…”-ben, 2006-ban olyan recepteket gyűjtött össze, melyek segítségével csökkenthetőek a laktózérzékenyeknél oly gyakori tünetek, a puffadás, a hasmenés, a teltségérzet esélyei.

MATCHA LATTE

Ezt a receptet a bécsi Cha No Ma japán teaház bocsátotta rendelkezésünkre.

MÜZLI SZÓJAGURTTAL

A szójagurtot és a szójaitalt összeöntjük egy tálba a müzlivel és a felkockázott gyümölccsel. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mazsolát és müzlit. Megkeverjük, és kész is a királyi reggeli.