VEGÁN FRANCIA TOAST KARAMELLIZÁLT BANÁNNAL

Vegán francia toast karamellizált banánnal   Nem is lehetne az állott kenyérszeletek felhasználásnának  jobb módja, mint ez a recept. A francia toast egy csodálatos és változatos módja a napkezdő reggelinek. A gyors reggelit kiegészíthetjük friss gyümölccsel vagy, mint ebben a receptben, karamellizált banánnal. Egy álomfinom kényeztetés tojás és tej nélkül.   Nehézségi fok: ①②③ Költség:…

Bővebben

FAGYASZTOTT ÁFONYÁS SAJTTORTA

    Anya a legjobb és általában ő készíti a legfinomabb édességeket. Mi lenne, ha Anyák napja alkalmából megfordítanánk a szerepeket?  Adjuk vissza neki a kedvességet ezzel az otthon készült áfonyás sajttortával. Ebből a növényi alapú és glutén mentes áfonyás sajttortából még az Édesanyád is szeretne még egyszer egy kis szeletet enni.   Nehézségi fok:…

Bővebben

CITROMFÜVES CRÉME BRULÉE

  A klasszikus francia desszert megbolondítva kókusszal és citromfűvel. Ellenállhatatlan és még elkészíteni is könnyű.   Hozzávalók (4 adaghoz):   100 ml Joya bio kókusz főzőkrém 200 ml hideg Joya szójaital 1 darabka citromfű 200 ml kókusztej 100 g cukor 2 darab kaffir lime levele 2 teáskanál keményítő 50 ml citromlé 4 teáskanál nádcukor  …

Bővebben

VEGÁN FARSANGI FÁNK

  A fánkok fontos részei a karneváli szezonnak. Ezzel a recepttel valóban vegánok és ellenállhatatlanul finomak.   Nehézségi fok: ①②③ Költség: ①②③ Elkészítési idő: 80 perc Várakozási idő: 40 perc   Hozzávalók:   250 ml Joya mandulás zabital 42 g élesztő 200 g növényi margarin 500 g liszt 100 g cukor 1 darab vanília 3…

Bővebben

MANDULA LEVENDULA MACCHIATO

  A krémes barista mandulaital és a pirított mandula íze mennyeien harmonizál a közepesen sötétre pörkölt kávéval és a levendula sziruppal. Mindenképpen ki kell próbálni!   Hozzávalók ( 1 adaghoz):   200 ml Joya barista mandulaital 40 ml espresso 0,5 teáskanál levendula szirup   Elkészítése: Habosítsuk fel a barista mandulaitalt és öntsük egy magas pohárba.…

Bővebben

GRÁNÁTALMA SMOOTHIE BROKKOLIVAL

Öntsük a Joya Zab-chiaitalt  és a gránátalma levét egy turmixba. Adjuk hozzá a banánt, az áfonyát és az almát, majd pürésítsük. Fokozatosan adjuk hozzá a brokkoli rózsákat, a gyömbért és a chiamagot. Először kis sebességgel keverjük össze, majd növeljük a sebességet, amíg a brokkoli teljesen el nem  keveredik a gyümölcsökkel. Osszuk szét az üvegekbe. Hűtve is finom! HOZZÁVALÓK…

Bővebben

KÓKUSZOS SÜTEMÉNY- THERMOMIX KÉSZÜLÉKHEZ ÍRT RECEPT

1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra (felső és alsó hő). Fedjük le a sütőlapot sütőpapírral. 2. Adjuk a diót, a mandulát, a mogyorót és a sárgarépát a keverőedénybe, és pároljuk 20 másodpercig. 3. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a reszelt kókuszdiót, a sütőport, a vaníliáscukrot, a kakaóport és a fahéjat, majd főzzük 10 másodpercig 4.…

Bővebben

KARAMELLÁS SHAKE PISKÓTÁVAL, TEJMENTESEN

Ha az ember nem tudja eldönteni, hogy jégkrémet, kekszet vagy süteményt egyen, készítsen egyszerre mindháromból finomságot! Ebben a receptben a tejmentes Joya jégkrém ropogós süteményekkel és jéghideg mandulaitallal keveredik. Ki ne ismerné ezt a különlegességet a kávézókból. Most próbáljuk ki otthon a karamellás-mandulás változatban. Tegyünk 2 gombóc Joya mandulás karamella fagyit és 400 ml Joya Mandulaitalt…

Bővebben

HIDEG UBORKA LEVES TEJMENTESEN

Tegyük a kaprot a mixerbe, keverjük 3 másodpercig és nyomkodjuk le a széléről spatulával. Adjuk hozzá az uborkát, a Joya bio szójatejet, a Joya Bio natúr szójagurtot, a citromlevet, sót és borsot és keverje 30 másodpercig. Sózzuk, borsozzuk, öntsük egy tálba és kb. 2 órára tegyük a hűtőbe. Tálaljuk az uborkalevest mentával díszítve.   MUNKAIDŐ:  15 perc. VÁRHATÓ IDŐ: 2 óra hűtés   HOZZÁVALÓK…

Bővebben