Visszatért a rebarbaraszezon! 🙌 Mi a kedvenc rebarbara recepted? Imádunk mindenféle rebarbarás süteményt 😋 Ez különösen finom lett:

 

 Nehézségi fok: ②③

Költség: ②③

Elkészítési idő:  15 perc

Várakozási idő: 60  perc

Hozzávalók:

160 g vegán “vaj”

150 gramm cukor

1 evőkanál vaníliás cukor

270 gramm liszt

300 gramm rebarbara

150 g Joya szójagurt

1 evőkanál almaecet

130 ml almaszósz

1/2 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál sütőpor

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A növényi vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a szójagurtot, az almát, az ecetet és a szódabikarbónát, majd keverjük össze. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és szintén hozzákeverjük. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A rebarbara ¾-ét óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát cipóformába gyúrjuk és befedjük a maradék rebarbaradarabokkal. Süssük a tortát körülbelül 60 percig. Porcukorral díszítjük.