Visszatért a rebarbaraszezon! 🙌 Mi a kedvenc rebarbara recepted? Imádunk mindenféle rebarbarás süteményt 😋 Ez különösen finom lett:
Nehézségi fok: ① ②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 15 perc
Várakozási idő: 60 perc
Hozzávalók:
160 g vegán “vaj”
150 gramm cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
270 gramm liszt
300 gramm rebarbara
150 g Joya szójagurt
1 evőkanál almaecet
130 ml almaszósz
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A növényi vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a szójagurtot, az almát, az ecetet és a szódabikarbónát, majd keverjük össze. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és szintén hozzákeverjük. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A rebarbara ¾-ét óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát cipóformába gyúrjuk és befedjük a maradék rebarbaradarabokkal. Süssük a tortát körülbelül 60 percig. Porcukorral díszítjük.